|
Over gist
Vraag:
Wij hebben een vraag misschien weet jij daar antwoord op.
Is bakkersgist beter dan biergist, welke dosering en hoe vaak in de week moet je dit doen?
Antwoord:
Tussen biergist en bakkersgist is de enige overeenkomst dat ze beiden met een letter b beginnen. Uitleg : Bijv. biergist B Pure
Biergist. Dit voedingssupplement verhoogt de forme en ook de trainingslust bij jonge duiven. Biergist (Saccharomyces cerevisiae) is een zeer waardevol voedingssupplement dankzij het hoog gehalte aan essentiële aminozuren en de rijkdom aan vitaminen B, mineralen en sporenelementen. B-Pure bevat naast de hoogwaardige gist een uitgebalanceerde hoeveelheid vitaminen die de duif nodig heeft voor de regeling van biologische processen in het lichaam.
Gebruiksaanwijzing
1 eetlepel B-Pure mengen met 1 kg granen, waarop vooraf 1 eetlepel olie/carvan of
Het hele jaar door eenmaal per week verstrekken. Telkens vers aanmaken.
Analytische bestanddelen
Ruw eiwit 45,4 %
Ruw vet 0,4 %
Ruwe as 6,8 %
Ruwe celstof 0,9 %
Lysine 31.200 mg/kg
Methionine 4.900 mg/kg
Natrium 1.080 mg/kg
Nutritionele toevoegingmiddelen
Vitamine A 275.000 IE/kg
Vitamine D3 55.000 IE/kg
Vitamine E 625 mg/kg
Vitamine K3 22 mg/kg
Vitamine B1 50 mg/kg
Vitamine B2 96 mg/kg
Vitamine B6 113 mg/kg
Vitamine B12 0,15 mg/kg
Vitamine C 750 mg/kg
Calcium-D-pantothenaat 300 mg/kg
Biotine 4 mg/kg
Niacine 875 mg/kg
Foliumzuur 10 mg/kg
Choline 10.813 mg/kg
Samenstelling
Biergist - Saccharomyces cerevisiae 97 %
Natriumchloride
U ziet hier zit een verscheidenheid van componenten in.(Rijk product)
Bakkersgist :
Dit product heeft ook een toepassing in de duivenvoeding, maar een geheel andere, nml in de plus ic korrel die toegevoegd kan worden of al is in duivenvoer
De vernieuwde Plus I.C.+ mengelingen van Versele-Laga zijn aangevuld met de nieuwste neutraceuticals om de gezondheid van uw duiven nog beter te ondersteunen en de dieren nog beter te laten presteren! De geëxtrudeerde korreltjes worden daartoe verrijkt met:
M.O.S. (Mannan-oligosachariden), voor een optimale spijsvertering en een beter energiegebruik. MOS (Mannan Oligo Sacharides) komen uit de (bakkers) gist productie en krijgen een speciale bewerking zodat er geen voedingsstoffen meer in zitten voor de bijv. E-colie bacteriën en het geheel verdwijnt met de mest. (simpel gezegd). Tevens worden B en T cellen geactiveerd door de macrovaag ( in de peijerse platen, in het darmkanaal) waardoor immunogloblines ( soldaten) de darmflora beschermen voor een aanval van ongewenste bacterien. Dus in duivenliefhebberstaal de MOS uit gist zorgen ervoor dat de niet goede bacterien zich niet hechten aan de darmwand maar met de mest worden uitgescheiden.
Concreet biergist en bakkersgist hebben andere eigenschappen, dienen in de voeding een ander doel.
Update biergist/bakkersgist
Bakkersgist: 1 gram per duif oplossen in een beetje water en dit over het voer, 10 minuten laten staan en het is opgedroogd en zit vast aan het voer. Ideaal tijdens kweek, vluchten en de rui.
Dit doe je iedere week.
500 gr bakkersgist kost bij de warme bakker ongeveer € 2,-
Heb je bv 35 duiven dan maak je porties van 35 gram en leg je alles in de diepvries en ben je wat nodig dan even een portie pakken ontdooien water erbij enz.
Martijn: Willem bedankt voor de tip, zelf hier geen ervaring mee, maar ben ook altijd bereidt om bij te leren.
vraag kan men stellen op
oomentijn@hotmail.com.
|
|