|
Bakkersgist
Hallo,
Ik heb gist aangeschaft bij de bakker ( zachte klomp) maar nu is mij
niet geheel duidelijk hoeveel water erbij moet ja/nee. Ik heb het
geprobeerd maar het werd één zachte papperige massa. Mijn vraag is en
nu??? Bewaar het in de vriezer in zakjes á 35 gr. p/st.
Met vriendelijke groeten,
PO
Beste zie onder enkele antwoorden die voorheen al werden gevraagd, bij
gebruik bakkersgist wekelijks nieuwe kopen, de kwaliteit gaat snel
terug, u kunt ook droge
gist kopen deze blijft lang goed, en moet voor gebruikt gemengd worden
met water dan over het voer
De bakkersgist kunt u toch wat vloeibaar maken zodanig dat deze over
het voer plakt, zelf heb ik er geen ervaring mee ik geef wekelijks
gevitamineerde biergist die ik met lookolie plak aan het voer
t/bakkersgist
.Bakkersersgist: 1 gram per duif oplossen in een beetje water en dit
over het voer, 10 minuten laten staan en het is opgedroogd en zit vast
aan het voer. Ideaal tijdens kweek, vluchten en de rui.
Dit doe je iedere week.
500 gr bakkersgist kost bij de warme bakker ongeveer € 2,-
Heb je bv 35 duiven dan maak je porties van 35 gram en leg je alles in
de diepvries en ben je wat nodig dan even een portie pakken ontdooien
water erbij enz.
Willem mulder matador zegt navolgende:
Afhankelijk van de tijd van het jaar kun je biergist aan duiven één of
meerdere keren per week geven. De duif heeft van ingedroogde gist per
keer 1 gram nodig. Van niet ingedroogde levende gist die je bij de
bakker koopt, is dat 1 - 2 gram per duif, doordat hier nog veel vocht
in zit. In gedroogde gist zit bijna geen water meer om het houdbaar te
maken.. Het gaat erom bepaalde stoffen in het lichaam om te zetten en
of af te breken. Wat betreft duiven gaat het vooral om een betere
enzymwerking en dus om een betere vertering op van de voedingsstoffen.
Hiervoor zorgt “levende bier / bakkersgist”.
UPD gist
Goede avond,
Je kan in de meeste supermarkten bakkersgist kopen in aparte blokjes
van 42gr
bij het oplossen van het gist mag het water niet warmer zijn dan 55
graden aangezien dat deze bakkersgist een levend bestanddeel bevat
gaat er bij een hogere temperatuur van het water het gunstig effect
van het bakkersgist verloren.
Jef
Jef bedankt voor reactie en aanvulling
vraag kan men stellen op oomentijn@hotmail.com
Oudere vragen klik hier....
|
|