|
Zuur
Beste Martijn,
Ik heb een vraag over appelazijn, er wordt namelijk beweerd dat door
de zure omgeving bacteriën, niet goed kunnen overleven of zich kunnen
vermenigvuldigen, het is zeg maar een onaangename plek geworden door
verzuring, van het drinkwater.
Welnu ik maak kefir, kefir zijn bacterië kolonies en gist kolonies,
die met elkaar leven en groeien.
In literatuur heb ik gelezen dat kefir wel 57 verschillende soorten
bacteriën kan bevatten.
Het gekke is nu dat deze juist groeien in een zure omgeving, want de
melk of het water wordt zuur door de bacteriën, ik kreeg waterkefir op
een snijwondje nou dan voel je het wel zuur!
Waarom wordt beweerd dat het aanzuren van het drinkwater bacteriën
dood of afremt, welk onderzoek ondersteunt dit dan?
Wellicht kunnen de E collie er niet goed tegen maar, dat geld toch
niet voor alle bacteriën.
Gr William
William kort door de bocht aanzuren dus ph verlagen zal ( kan)zorgen
dat bepaalde ziekteverwekkende organismen minder kansen krijgen,
nadeel van verzuren is vetafbraak en het binden van calcium wat vooral
bij groeiende jonge duiven niet gewenst is de calcium is nodig voor
een sterk geraamte ook bij veel zuur bij kweekduiven kan de
schaalvorming nadelig beïnvloeden
vraag kan men stellen op oomentijn@hotmail.com
Oudere vragen klik hier....
|
|