Terug naar startpagina

 


Waar blijven onze duiven

Hallo Martijn
Ik heb de foto’s van het duiven afschot in Frankrijk nog eens bekeken na een tip van een van onze drijvers (ook duiven liefhebber) en het gaat om het volgende;
Op foto 3 achter die jager zitten duiven op de grond en als men ze daar ter plekke geschoten heeft denk ik dat er na meerdere schoten geen duiven meer in de buurt zullen komen, het kunnen echter ook lokkers zijn maar dan ga ik er vanuit dat
duiven die ergens gelost zijn daar niet bij zullen vallen.
Op foto 2 is het aantal dat geschoten is met de dode duiven op de grond geschreven ( ik dacht 286)
Op foto 1 is het aantal geschoten duiven in het rood er onder gezet.(weet niet meer hoeveel maar ik dacht bij elkaar meer dan 700)
Verder heb ik pitts .be hiervan op de hoogte gesteld met de achterliggende gedachte dat men in Frankrijk meer naar Pitts kijkt dan naar duivenmarktplaats en zij het eventueel ook zouden plaatsen. En Belgie heeft denk ik meer met Frankrijk dan Nederland. Nu krijg ik van pits een mail dat men eerst wil weten waar die foto’s vanaf komen voordat men erachter aan gaat. Weet jij misschien waar de foto’s vanaf komen?
Verder weet ik dat in Frankrijk de jacht op alles en nog wat per 1-7 open gaat en dat er alleen al vanuit Parijs en omgeving ieder weekend een half miljoen jagers naar hun jacht in de buiten gebieden trekken.
Nu maar hopen dat de duiven veel wind van achteren hebben dan zitten ze zo hoog dat men er met een hagel schot niet aan komt en hoeven onze duiven alleen nog maar de roofvogels te ontwijken.
Voor mij hoef je dit niet te plaatsen (je ziet maar) het gaat mij erom of jij erachter kunt komen waar die foto’s vandaan komen.
Vr.Gr.Pé

Pe ik heb ze gemaild gekregen, van iemand die ze vermoedelijk, achteraf van duivenvaria heeft gehaald, daar zag ik later deze foto’s geplaatst op eerdere datum, aangezien ik veel mails ontvang, worden de verwerkte mails na korte tijd automatisch gewist, mogelijk kan/ wil/ durft inzender opnieuw contact opnemen

 

Update waar blijven onze duiven

Hallo Martijn,


Inderdaad heb ik de foto's van duivenvaria afgehaald.
De bron weet ik daarom niet, maar misschien is dit door een deskundige op het internet gebied wel te achterhalen.
Het kan zinvol zijn om het door te spelen naar de belgen, ligt tenslotte dichterbij Frankrijk, zoals gezegd.
Vriendelijke groet Jan

Jan bedankt voor uw spontane reactie

Update waar blijven onze duiven

Ik heb wat zoekwerk gedaan, en kom op volgende site zie link

http://www.soarnomore.com/Pro-Staff

Dit is een site in the Usa, in de jaren 70 was ik hier langere tijd, ik heb dergelijke jachtpartijen nooit gezien, maar wel dat daar op het platteland, zeer veel duiven vlogen in alle kleuren, op het zicht postduiven,er zaten er meer dan hier houtduiven ( koolduiven), op de boerderij waar ik verbleef , was vlakbij een leegstaande boerderij die bevolkt werd door honderden koppels duiven , in alle kleuren en frisse duiven, ze waren totaal verschillend van de verwilderde stadsduif die steeds miezeriger wordt na enkele generaties, ook op de foto lijken de omheiningen veel op die in the USA, alleen de foto met het jochie die tromfantelijk een duif laat zien met vaste voetring en chip, strookt weer niet met mijn verhaal
Martijn
 

Belgen


Oomentijn,

Met verwondering, zelfs met enige verontwaardiging lees ik onder de vragenrubriek dat men er blijkbaar in Nederland vanuit gaat dat België meer naar Frankrijk neigt dan naar Nederland......Dat is TOTAAL niet zo.....
Zoals de meesten misschien niet weten bestaat het kleine landje België, uit nog drie kleinere landjes nl. Vlaanderen, Brussel en Wallonië.....Het overgrote deel van de Brusselaars zijn eentalig franssprekend, Wallonië is sowieso compleet franssprekend (uitzondering gemaakt misschien voor enkele uitgeweken Westvlaamse landbouwers), maar Vlaanderen, toch nog altijd het minst kleine deel van België is totaal niet gericht op Frankrijk. Vlamingen voelen, daar ben ik van overtuigd, veel meer affectie voor Nederland dan voor Frankrijk.......Met Nederlanders kunnen wij tenminste converseren in onze eigen taal.....Franssprekenden spreken in de regel meestal geen woord Nederlands en willen het ook niet leren.
Een voetballer bvb, die vanuit ik weet niet waar bij een Vlaamse ploeg komt spelen, spreekt binnen enkele maanden behoorlijk Nederlands. De vorige koningin daarentegen, die toch reeds 50 jaar in ons land verblijft is het Nederlands nog steeds totaal onmachtig. Hetzelfde voor een groot deel van de Franstalige ministers in onze regering......Het is toch vrij ondenkbaar dat zij oneindig veel dommer zijn dan de modale buitenlandse voetballer......Het zal dus wel onwil zijn, m.a.w. een blijk geven van minachting t.o.v. de meerderheid van de Belgische bevolking.....Er zijn immers bijna dubbel zoveel Vlamingen dan Walen en Brusselaars...Wat duivenmelkers betreft is de verhouding nog veel extremer......In Wallonië en Brussel is de duivensport immers op sterven na dood.
Om te besluiten, wij Vlamingen voelen niet de minste affectie met Frankrijk....Dat is een duidelijke misopvatting die blijkbaar in een deel van Nederland nog leeft......Bij deze derhalve, vriendelijk verzoek deze zienswijze te wijzigen.
Tenslotte, knappe rubriek die in Vlaanderen door velen dagelijks wordt gevolgd !!!!!Volhouden derhalve;
Grtn,
Jos

Jos, allereerst dank voor uw mail mijnerzijds, waarschijnlijk reageert u op het artikel over, het schieten van duiven, een volger , lezer van deze rubriek contacteerde Piits, omdat hij meent dat, dat Fransen eerder een duivensite uit België zullen bezoeken dan een Nederlandse , dit om reden dat Frankrijk en België aardrijkskundig met elkaar verbonden zijn, Ik denk zeker niet dat het de bedoeling is om Belgen op te dringen aan Fransen. Ik hoop dat u hiervan overtuigd bent, Verder, kan ik melden dat ik 500 meter van de grens met België woon en dat ik mijn kost verdien in België, ik ben fulltime in dienst bij Versele-Laga.
Verder doet het mij goed om te horen, dat mijn rubriek in België, gelezen en gewaardeerd wordt

Upd waar blijven onze duiven
Martijn
Laats heb ik je laten weten dat ik met Pitts uit Belgie bezig was om te achterhalen of het waar kan zijn dat men zo met onze duiven in Frankrijk omgaat.
Dit met de achterliggende gedachten dat Belgie meer met Frankrijk heeft dan Nederland, een Belg schreef echter terug dat dit niet het geval was, maar ik heb toch nog een paar keer contact gehad met een redactie lid en zie ze zijn er volop
mee bezig kijk op www.pitts.be 
Vr.Gr.Pé

Pe opnieuw dank en we blijven volgen



vraag kan men stellen op oomentijn@hotmail.com

Oudere vragen klik hier....


 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

Terug naar startpagina