Terug naar startpagina

 
VREEMDE DUIVEN/OPVANGERS
Vreemde of opvangers in eerste instantie liever niet voeren want dan blijven ze terug komen tenzij een die sterk vermagerd is , afgelopen zondag jongen op taartvlucht naar 40 km toen ik er 22 van 25 terug had stond er een foto van mijn opvallende duif op App bij een liefhebber 86 km verder gebeld en gevraagd niet te voeren had flink gedronken en zat buiten even weg en weer daar weer water gedronken en later weg volgende morgen om 8 uur thuis duif had pas een maand uitgevlogen gespeend 21 juli

Frans dank voor info, duidelijk verhaal

VREEMDE DUIVEN/OPVANGERS
Heel leuk te lezen dat er liefhebbers zijn die opvangers goed verzorgen met wat water en eventueel ook wat voer geven en daarna weer loslaten.
Dit doe ik zelf ook. Wat mij erg frustreert is dat ik gisteren voor de tweede maal dezelfde jonge duif op gekregen heb via dezelfde Centraal hok (op mijn vluchtlijn).
Ik heb deze weer opgehaald en deze voelde perfect aan. Ik kan deze bijwijzen van spreken zo zaterdag weer inkorven.
Afgelopen zaterdag was het voor vele duiven erg moeilijk en waarschijnlijk is de betreffende duif door dorst neergedaald bij dezelfde liefhebber als twee maanden geleden.
Het gaat mij nu niet zo zeer om een debat opgang te zetten over de kwaliteit van deze duif, maar meer de frustratie wat er achter de schermen gebeurt.
Als de liefhebber mijn duif wat rust en te drinken had gegeven en weer los had gelaten had deze makkelijk op eigenkracht weer naar huis gekomen.
Deze duif heeft de gehele jonge duiven vluchten doorlopen, zijn prijsje gepakt en is terug op de eerste navlucht gezet.
Mijn frustratie zit meer in het feit dat ik deze weer moet ophalen op een Centraal hok die weer € 5,= voor de verzorging mag vragen.
Oké, een centraal hok zal wel goed zijn volgens mij voor duiven die particulier worden opgevangen en dan vertroeteld worden door de liefhebber en ook nog eens wordt opgegeven.
Maar ik hoor steeds vaker, en nu komt de frustratie waarom ik dit schrijf, dat een Centraal hok manden uitzet bij verenigingen en deze op route periodiek ophaalt.
De vereniging krijgt per duif een vergoeding. liefhebbers dit is handel en geen hobby meer bedrijven.
Het kost volgens mij minder tijd om een duif zelf even te verzorgen, om dan weer los te laten.
Er zullen best gevallen zijn dat het goed is om een duif af te geven bij een centraal hok.
Ik vind dit persoonlijk gemakzucht met commerciële gevolgen. Ja ik ben blij dat mijn duif weer terug is.
Echter misschien had ik deze zondag al weer na een verzorging terug kunnen hebben zonder bemiddeling van een centraal hok.
M. de B


Beste, ik heb een tijdje nagedacht over uw mail, en weet niet goed wat ermee aan, enerzijds begrijp ik uw gevoel, anderzijds prijs ik het centraal hok voor de moeite die ze doen om de duiven binnen te krijgen zodat ze gemeld kunnen worden, NPO centraal hok zijn kost bij de meeste meer dan dat het opbrengt, als ze dan nog de vereniging wat geven dan kan het denk ik al helemaal niet uit, persoonlijk breng ik ook meer en meer duiven naar opvanghokken reden

1) Vaak hoor je niks na melden

2) Iemand die vaak druk is heeft weinig behoefte aan nog meer mensen over de vloer

3) Na verzorgen gaan duiven vaak niet weg of keren na loslaten weer terug

Eerlijkheidshalve moet ik wel zeggen dat we leuke contacten hebben overgehouden aan opvangers en melders van onze jongen.
Ik hanteer nu:
Als een duif een stempel of telefoonring heeft meld ik direct bij liefhebber, is dit niet zo dan neem ik ze mee naar centraal hok, duiven die binnenlopen en er nog goed uitzien, geef ik drinken en neem ze
de volgende dag mee om ze onderweg los te laten, komen ze terug dan gaan ze ook naar opvanghok, het is en blijft een moeilijk onderwerp, maar ik ben blij dat er nog opvanghokken zijn.






 


vraag kan men stellen op oomentijn@hotmail.com

Oudere vragen klik hier....


 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

Terug naar startpagina