Terug naar startpagina

 



Geweldig programma wat onze bestuurders van de NPO hebben uit gevonden. 2 Vluchten van de vroege toer jonge duiven,
 gaan gepaard met 2 van de laatste vitesse vluchten. Alle 2 de vluchten inkorven op vrijdagavond.
We moeten al inkorven tussen 18.00 uur en 19.00 uur, (Noord-Limburg) omdat bij ons de ophaaldienst als 2e komt.
Hoe heeft de NPO zich dit bedacht voor mensen die eerst om 17.30 uur van hun werk terug zijn.
 Ik ben ook nog vrij fanatiek, en speel het liefste alle programmavluchten. Ik zal toch wel niet de enigste zijn in Nederland
 van de nog werkende duivenliefhebber die dit probleem heeft. Omdat ik de jonge duiven dan toch wil spelen
 om hun de nodige ervaring op te laten doen voor de fond jonge duiven, is het vrijwel niet mogelijk om gelijktijdig
 de laatste vitesse vluchten te spelen, omdat de tijd te kort is om deze ook nog te vangen voor het inkorven.
 Op deze manier ben je automatisch uitgeschakeld voor het Vitesse kampioenschap. Bedankt, bestuurders.
 Het lijkt erop dat jullie denken, dat er geen duivenmelkers meer werken in Nederland.
Om de duivensport aantrekkelijker te maken moet je toch een programma bedenken
zodat het voor iedereen prettig is om hierin mee te kunnen spelen,
 en niet alleen nog maar wat meer vluchten bedenken voor het Nationale kampioenschap.
M.vr.gr. Rob S

Update
Ben het met Rob S. eens dat het nationale vliegprogramma voor de werkende duivenliefhebbers - en volgens mij zijn die nog volop aanwezig - achteruitgang i.p.v. vooruitgang is.
Zo duurt het jonge duivenprogramma veel te lang waarbij het er tevens sterk op lijkt dat de bedenkers van dit nationale vliegprogramma de opvatting hebben dat alle duivenliefhebbers die ons land telt slechts geïnteresseerd zijn in één spel-onderdeel.
Uiteraard zullen die liefhebbers er zijn, maar ik ben er van overtuigd dat een grote groep duivenliefhebbers nog steeds met veel enthousiasme inkorft op meerdere spelonderdelen en helemaal niet wil specialiseren.
Het lijkt het erop dat óf de NPO wil ons verplichten om tot specialisatie over te gaan óf heeft men heeft alleen de profs en de sportverdwaasden onder ons als doelgroep.
Het gros van de liefhebbers ziet duiven in de eerste plaats vooral als een hobby, wel of niet fanatiek uit te oefenen - en niet als werk.
Maar wel een hobby die je vaak naast je werk moet uitoefenen en heel wat tijd en energie vergt wil je met de besten meedoen.
De werkgroepen hebben zich uitgeleefd in hun eigen favoriete spelsoort, maar hun keuzes zorgen ervoor dat liefhebbers afhaken omdat het ene niet meer met het andere is te combineren.
Volgens mij kan dat niet de bedoeling zijn.
Dat je "dan toch minder vaak inkorft" is een goedkope dooddoener want "weg kampioenschap".
Wouter S

Update
 
Even een reactie op het vliegprogramma ben het eens met de vorig opmerkingen het NPO luistert toch niet naar hun leden hier in de afdeling friesland is vorig jaar gevraagd aan de leden of er meer vluchten moesten komen , de reactie was NEE liever minder dit is door de voorzitter van friesland mee genomen maar nu blijkt dat er meer vluchten zijn dus heeft stemmen ook geen zin toch . Volgens mij heeft het NPO niet door dat de liefhebbers ook nog werken nu komt de auto hier pas om 21.15 uur maar er zijn wel soms 3 vluchten in 1 weekend , en daar moeten wel mensen zijn achter de computer voor het uitrekenen en als we pech hebben en een fond vlucht wordt uitgesteld moet er zondag ook nog eens worden uitgerekend . Dat kan inhouden donderdag fond inkorfen vrijdag vitesse en jongeduiven zaterdag uitrekenen voor de jongen en vitesse en met pech ook nog zondags zullen ze thuis blij mee zijn en dan zijn er ook nog overnachtvluchten die in het zelfde weekend zijn . Ik weet als liefhebber hoef je niet alles mee te doen maar de mensen achter de computer moeten er wel zijn . En voor de kleine liefhebbers is dit nieuwe vliegprogramma een doodsteek maar voor de grote liefhebbers een geweldige programma maar het NPO moet wel even nadenken als de kleine liefhebbers stoppen is er straks geen duivensport meer of het wordt een elite sport het is wel begonnen als sport voor de arbeiders.
Moos

Update
en ik vraag mij af hoe en wie dit allemaal gaat regelen met het inkorven van de duiven?
ik heb het idee dat dit doen om de kleine verenigingen weg te krijgen en ze zoveel mogelijk
bij elkaar te brengen ik denk dat dit weer LIEFHEBBERS gaat kosten!!
W. D.

Update
Ook ik kan me niet voorstellen dat het vliegprogramma een aanwinst is voor de leden.
Men schreef al over het vele werk dat erbij komt kijken,
 je zult binnen je club maar iemand moeten vinden welke dit allemaal op zich gaat nemen.
Toen ik nog duiven had, hebben we in de vereniging afgesproken om 1 vlucht per week in te korven,
m.u.v. de jonge en natour als deze elkaar overlapten.
De vluchten welke we niet op ons programma hadden staan werd netjes doorgegeven aan de vervoerscommissie,
 zodat deze hier rekening mee konden houden.
Het lijkt me dat de verenigingen toch vrij zijn om hun keuze te maken welke vluchten zij opnemen in hun vliegprogramma.
Willy K

Update
Na het lezen van de reacties mbt vliegprogramma wil ik graag het volgende kwijt:
Mijn inziens is er wel rekening gehouden met de ( werkende ) liefhebbers.
Je alleen focussen op negatieve dingen leid ook alleen tot negatieve dingen, focus je op het positieve van het programma.
Zoals:

* een latere start van het seizoen met twee weken zodat je een meer tijd hebt te genieten van het uur extra licht
wat de zomertijd nu nog brengt

* meerdere instapmomenten in het seizoen wat veel voordelen heeft voor werkende mensen
 maar ook voor duiven die in het begin tegenslag hebben gehad.

* meer vluchten op korte afstand zodat die vluchten met de meeste liefhebbers gewoon wekelijks een vrijdagvlucht hebben. Feit is dat liefhebbers die alleen maar 1 nacht mand willen er bekaaid vanaf kwamen terwijl daar toch de meeste liefhebbers duiven op inkorfde.

* Een programma wat landelijk gelijk is zodat er minder issues mbt kampioenschappen zijn.

Ik gebruik bewust het woord liefhebbers, want de professionals kunnen met dit programma ook prima uit de voeten,
maar de liefhebbers gaan er mijn inziens meer op vooruit.
JA het betekent meer werk in de verenigingen, maar verenigingen zouden veel meer samen moeten werken. In plaats van iedere vereniging voor zich regionaal samenwerken maar toch met een verenigingsuitslag. Er wordt nu krampachtig vastgehouden aan kleine verenigingen en dan komt de druk wel op de inkorvers/computermannen etc te staan. Vooruitzien is regeren, als verenigingen om gaan vallen komt dat meestal niet door het nieuwe programma maar door de leeftijd van de vrijwilligers en het niet op tijd inzien dat samen met de regionale verenigingen veel efficiënter gewerkt kan worden.
Mijn situatie: iedere dag van 8 tot minstens 17:15 van huis, een zoon van 4 en een zoon van 6, een vrouw die werkt.
 Ik realiseer me dat ik niet iedere week mee moet doen, maar een duiven liefhebber moet zijn en gemiddeld leuk mee moet doen
 met af en toe een top uitslag. Met dit programma kan ik mij richten op wanneer ik tijd heb.
Met het oude programma kon dat niet. Ik heb het idee dat de sport met het huidige NPO bestuur veel toekomst bestendiger is geworden. Waarschijnlijk niet met meer leden, maar vooral meer duidelijkheid/eenheid voor de mensen die over 10 jaar nog over zijn.
Vr gr Patrick M

Update
Indien je je wil specialiseren in een bepaalde spelsoort dan heeft Patrick M wel gelijk met het gene wat hij schrijft, maar als je het hele programma af wil werken (dat toch denk ik ook wel veel duivenmelkers willen) dan kom je als werkende duivenmelker toch wel de nodige tijd te kort. Doordat we 2 weken later met de Vitessevluchten beginnen werkt dit door tot in de Vroege toer Jonge duiven. Volgens het programma in Limburg begint het Jonge duivenspel nu ook nog een week eerder dan vorige jaren (ik bedoel geen trainingsvluchten) dus lopen de oude duivenvluchten 3 weken langer door in de Vroege toer Jonge duiven. Voorheen hadden we bij aanvang van de Jonge duivenvluchten nog 2 midfond en 2 dagfond vluchten. En dit met beperkte ophaaldienst om deze tijd van het vliegseizoen, dan heb je het al druk genoeg. Nu zijn er als de Jonge duivenvluchten beginnen nog 3 Vitesse, 3 Midfond en nog 4 Dagfondvluchten. Indien je hier overal aan mee wil doen, moet je de duiven wel aan de praat houden, en dus (vrijwel) ieder dag laten trainen. In mijn geval (en echt wel meerdere duivenliefhebbers) moet ik dan een ploeg Vroege Jonge duiven, een ploeg Late jonge duiven, een ploeg Weduwnaars en een ploeg Weduwduivinnen (ik speel dubbel weduwschap) laten trainen. Dit is wel erg knap als ik dat voor mijn werk (8.00 uur) en na mijn werk (17.30 uur) voor mekaar krijg. Er wordt hier geschreven dat je van het Nationale programma ook het positieve in moet zien. We hadden voorheen 18 programma vluchten voor de Oude duiven, en 13 voor de Jonge duiven . Met dit nieuwe programma krijgen we nu 22 programmavluchten voor de Oude duiven en 16 voor de Jonge duiven.
Het zijn nu in het nieuwe programma 16 Jonge duivenvluchten.( dus 3 jonge  duivenvluchten meer.)   
Hoewel dat in het verleden altijd vermeld was dat het programma al druk genoeg was, hebben we nu nog 7 Vluchten meer. Dit zal misschien wel positief zijn voor degene die zich wil specialiseren, voor degene die de hele dag de tijd heeft (veel 65 plussers) en voor de Professionals, maar voor de duivenmelkers die nog de hele dag moeten werken en het volledige programma willen spelen is hier toch helemaal niks positiefs aan.
Dit verhaal hoort misschien in deze rubriek helemaal niet thuis, maar ik wou het toch even kwijt.

Ik heb nog zondermeer iets belangrijks vergeten te vermelden. Als de jonge duivenvluchten beginnen, dan houden meerdere liefhebbers die de programmavluchten spelen (die niet meer goed staan voor een kampioenschap) het voor gezien met het nog spelen van de enkele overige Oude duivenvluchten. Het aantal ingezette Oude duiven loopt dan altijd behoorlijk terug. Dit is in ons Distrikt (ik dacht 13 verenigingen) al jaren zo. Ik weet niet of dit ook een landelijk gegeven is. Zou dit nu in positieve zin veranderen, met nog meer Oude duivenvluchten tussen de Jonge duivenvluchten?????
M.vr.gr. Rob S.














 

 



 















 




 




























 













 






 

 

 

vragen-Antoorden via info@duivenmarktplaats.nl

Oudere vragen klik hier....


 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

Terug naar startpagina