|
Ui en knoflook
Vraag:
Hierbij heb ik een vraag over knoflook en ui
Een oudere vertelde dat hij in de rui en winter periode ui en knoflook
in het water doet , dat van een knoflook lees je wel vaker maar heeft
een ui erbij in ook nut. (wat voor een effect heeft een ui). om de
hoeveel dagen/weken moet je het verversen
Antwoord:
Gebruik van knoflook is een bekend verhaal, wat toch ter discussie
staat, de een zweert erbij, een ander hoont het weg, persoonlijk is
mijn ervaring, dat knoflook een positieve invloed heeft op het
duivenlichaam, de bloedsomloop, de zuivering van het bloed, en door de
geur, ectoparasieten op afstand houdt Knoflook en uien vergroten de
weerstand tegen infecties en schimmels en verlagen de bloeddruk. Dit
komt doordat ze de stof alliine bevatten die in het lichaam wordt
omgezet in allicine.Deze stof heeft een positieve werking in het
menselijk lichaam.
•Knoflook is een anti-oxidant met een bijzonder gunstig effect op de
gezondheid. Het heeft een vitaliserende werking op het gehele lichaam
en geeft daardoor meer energie.
•Knoflook bevat veel zwavelhoudende componenten die biologisch actief
zijn. Zowel de ui als de knoflook zijn sterk bacteriedodend
(inwendig).
•De voortdurende desinfecterende werking en daardoor opruimende
werking houdt de mens gezond.
•Bij uitwendig gebruik heeft knoflook een antiseptische
(desinfecterende) werking en verhoogt de weerstand tegen infecties en
schimmels.
•Knoflook trekt bloed naar de slijmvliezen, zodat het bloed daar zijn
genezende werking kan laten gelden.
•Knoflook verjongt.
•Aderverkalking, een hoge bloeddruk, vermoeidheid, koude handen en
voeten en vergeetachtigheid kun je voorkomen met knoflook. Op het
gebied van hart- en bloedvaten is het effect van regelmatig gebruik
van knofllook: bloeddrukverlagend, bloedverdunnend, voorkomt
bloedstolsels, milde cholesterolverlaging, anti-atherosclerotisch
(helpt aderverkalking voorkomen), beschermt de hartspier tegen
zuurstoftekort.
•Knoflook heeft een gunstige invloed op de bloedvaten en indirect ook
op het hartritme en de bloeddruk.
•Volgens Indiase onderzoekers vermindert de consumptie van
knoflookextracten de toxische effecten van arseen in het lichaam en
zorgt dat dat arseen versneld via de urine wordt afgevoerd.
•Knoflook en broccoli beschermen tegen maagkwalen en wellicht tegen
maagkanker. Knoflook en broccoli bevatten veel sulfarofaan, een stof
die een antibiotische werking kent tegen helicobacter pylori. Deze
bacterie wordt in verband gebracht met schade aan de maag en kankers
aan de ingewanden. In de Westerse wereld is 25 à 30 procent van de
bevolking hiermee besmet en in Japan bijna negentig procent. Verder
zou men sopecifiek aan uien de eigenschap toeschrijven van slijm
afvoer dus bij verkoudheid en luchtwegproblemen.
Concreet : uien kunnen de werking van knoflook ondersteunen, hoe groot
die meerwaarde is, kan ik u niet zeggen, knoflook staat in functie van
gezondheid hoger aangeschreven, gebruik is verschillend, de
meerderheid van liefhebbers, ververst om de 10 a 12 dagen, nog een
opmerking, ik ken diverse vogelliefhebbers die aan tentoonstellingen
meedoen, de dagen op de tentoonstellingen zijn langer dan thuis, in
combinatie met de temp brengt dit vogels soms in de war, om te
voorkomen dat vogels hierdoor in de winter zouden gaan ruien, brengt
men tot enige dagen na de tentoonstelling een ringetje geneden van een
ui in het drinkflesje, dit zou de vogel tegenhouden om te gaan ruien,
bij duiven heb ik hiervan nooit gehoord om uien te gebruiken als
ruiremmer.
vraag kan men stellen op
oomentijn@hotmail.com.
|
|