|
Lijnzaad koken mislukt
Vraag:
hallo martijn,
ik had nog een vraag over het koken van de lijnzaad.
Heb dit vanmorgen gedaan maar het was net water met een ei-dooier erin. Het lijkt wel op olie. Natuurlijk ken ik de lijnzaadolie dus ik denk dat ik die ook gemaakt heb. Wat is hier de oorzaak van? Te lang gekookt?
Vriendelijke groet,
Ron
Antwoord:
Ron deze vraag heb ik doorgestuurd aan ogenspecialist Bob die ook een meester inlijnzaad koken is, antwoord volgt
Update lijnzaad koken mislukt
Van Bob mocht ik volgende ontvangen , bedankt opnieuw
Hoi Martijn,
Het is inderdaad een iets geleiachtige substantie maar dat is ook bekend van lijnzaad en dankt daaraan ook zijn werking!
Je moet het ook niet met ‘geweld’ laten doorkoken maar net lichtjes tegen de kook aanhouden gedurende een 5 a 10 minuten. Niet langer!
Ik zeef het altijd met een panty kousje die ik over een glazen pot heen span. Het lijnzaad en de ergste slijm blijven daar op liggen en hou dus het lijnzaad water over.
Het panty kousje met de lijnzaad maak ik schoon en was het goed uit zodat ik het kousje vaker kan gebruiken.
Houdt je ook aan de voorgeschreven hoeveelheid lijnzaad. Wil je 4 liter lijnzaad water, doe dan 4 eetlepels lijnzaad in een pan met ongeveer 1 liter water. Na het zeven voeg je daar gewoon koud water bij totdat je in totaal 4 liter hebt.
Heb je 6 liter nodig, kook dan 6 eetlepels lijnzaad in een liter water etc.
2 keer in de week in de rui tijd, ze worden er zo glad van als een aal. Succes!
Bob
vraag kan men stellen op
oomentijn@hotmail.com.
Oudere vragen klik hier....
|
|