Duivensport Reuver

TERUG NAAR OVERZICHT

 

PDV duivensport Reuver.

Mooie overwinning voor Jos Smeets.

Zondag 20 augustus stonden ongeveer 14000 duiven, oud en jong, in Charleville op een afstand van 196 km. Hiertussen zaten 98 vroege jonge duiven van 9 liefhebbers van onze vereniging. Nadat hier de mist was opgetrokken konden alle duiven pas om 11.00 uur gelost worden.
Na de zware vlucht van vorige week, kregen deze jonkies het, bij de hoge temperatuur, weer zwaar voor de "kiezen"!

De eerste duif viel met een gemiddelde snelheid van 77 km per uur in de goedspelende "Smeetshoek"en wel bij Jos Smeets om 13.32 uur en het eerste wat deze zocht was de drinkbak! Ruim vijf minuten later vielen bij Jan Op het Veld twee duiven, goed voor plaats twee én drie, gevolgd door de comb. Hoezen-Steinhage op plaats vier en alweer twee duiven van Jos op vijf én zes. Jos speelt hier van zijn 12 ingezette duiven 9 in de prijzen en zijn broer Thijs, met één duif mee, pakt nog net de laatste prijs om 13.51 uur (clean sweep).

In samenspel de Grensstreek met 111 duiven van 10 liefhebbers stond de vlucht een halve minuut langer open en hadden wij hierdoor 4 prijzen over.

In vlieggebied midden Limburg, met 1433 duiven van 68 liefhebbers, begint Jos met prijs 22 en Jan met 84 en 88 en hier kwamen wij 2 prijzen te kort.

Helaas ontbraken ook nu weer verschillende duiven 's avonds op de hokken en hopelijk zullen deze, na een goede nachtrust elders, weer snel terug keren.

 

 

TERUG NAAR OVERZICHT