Duivensport Reuver

TERUG NAAR OVERZICHT

 

PDV Duivensport Reuver.

De comb. Geert Hoezen-Wim Steinhage eerste prijs van Charlevilles.

In Charlevilles werden zaterdag om 08.45 uur, op een afstand van 196 km, 401 duiven van 20 liefhebbers van onze vereniging gelost. Om 10.50 uur viel de eerste duif in Belfeld bij de comb. Geert Hoezen-Wim Steinhage met een gemiddelde snelheid van 96 km per uur.
De tweede prijs viel in Reuver bij de comb.Tonnie Stappers-Nancy Verkaart, gevolgd door weer vijf duiven in Belfeld en wel op plaats drie én vier bij Kurt Bonke, vijf én zes bij Hermke Janssen en op zeven weer Geert en Wim! Op de eerste tien plaatsen zien wij Dick Boer op acht én tien en weerTonnie en Nancy op plaats negen. Dick speelt hier in de vereniging tien van zijn dertien ingezette duiven in de prijzen! Om 11.06 uur waren de 134 prijzen verspeeld.

In samenspel de Grensstreek met 586 duiven van 34 lefhebbers eisen Geert en Wim ook de eerste plaats op en Tonnie en Nancy zien wij op plaats drie, Kurt op vier én vijf en Hermke beginnend op zes én zeven. Hier hadden wij één prijs over.

In vlieggebied midden Limburg, met 2585 duiven van 104 liefhebbers, zien wij Geert en Wim op plaats 6, Tonnie en Nancy op 19 en Kurt beginnend op 21 én 24 en Hermke op 25. Hier kwamen wij 15 prijzen te kort.
Op deze vlucht wordt ook de Christoffel vlaai verspeeld, het hoogte punt van het vliegseizoen!. De liefhebber kon vóór de eerste vlucht van de jonge duiven een duif aan wijzen welke hij of zij als eerste op de tweede vlucht van de jonge duiven zou verwachten. De liefhebber van de aangewezen duif welke als eerste op de prijslijst staat wint die prijs. Hij of zij wordt dan ingeschreven op de lijst van kenners en eeuwige roem valt hij of zij dan ten deel! Hiervoor werden 22 duiven aangewezen en de uitslag, kenner van het jaar 2023, wordt komend weekend bekend gemaakt en krijgt de overheerlijke vlaai aan gereikt! dan

Wie Wie wordt de opvolger van Heinz Heines, kenner 2022????


 

 

TERUG NAAR OVERZICHT