Duivensport Reuver

TERUG NAAR OVERZICHT

 

PDV Duivensport Reuver.

Één en twee voor Jos Smeets!

Zaterdag 5 augustus werden in Chateauroux op een afstand van 591 km om 07.15 uur provinciaal 872 duiven van 101 liefhebbers gelost. Hiertussen zaten 17 duiven van 6 liefhebbers van onze vereniging. Met een toenemende zuidwesten wind, viel hier de eerste duif om 13.09 uur bij Jos Smeets en deze bereikte een gemiddelde snelheid van bijna 100 km per uur!
Drie minuten later viel hier ook zijn tweede duif en in de vereniging gevolgd bijna 20 minuten later door de eerstgetekende van Math Nooijen en weer 10 minuten later op plaats vier zijn tweede duif. Bijna gelijkertijd kreeg Jos zijn derde duif, zijn eerstgetekende, op plaats vijf en de laatste zesde prijs ging weer naar Math, net na 14.00 uur. Zo werden de zes prijzen gelijk onder Jos en Math verdeeld en hadden de overige vier liefhebbers het nakijken!

Omdat buiten onze vereniging niemand anders in het samenspel gezet had is dit ook de uitslag van het samenspel de Grensstreek.

In vlieggebied midden Limburg, met 235 duiven van 30 liefhebbers. zien wij Jos op een zeer verdienstelijke zevende en dertiende plaats en Math op plaats negenenvijftig en hier komen wij dus drie prijzen te kort.

Provinciaal begint Jos met een mooie elfde en drie-en-twintigste prijs, ook zijn derde duif vinden wij hier op plaats 276 en twee duiven van Math op plaats 179 en 258, alweer een mooie prestatie van deze twee liefhebbers van onze vereniging!

 

TERUG NAAR OVERZICHT