Duivensport Reuver

TERUG NAAR OVERZICHT

 

Eerste overwinning vliegseizoen voor JOS SMEETS.

 

 

Zondagmorgen om 08.00 uur werden van onze vereniging 306 duiven van 20 liefhebbers in Chimay, op een afstand van 185 km, gelost bij een zuid-westen wind. Zoals zo vaak afgelopen seizoen, viel ook nu weer de eerste duif in de bekende "Smeets hoek" en wel bij JOS SMEETS! Hij klokte zijn eerste duif om 09.46 uur en deze bereikte een gemiddelde snelheid van 103,5 km per uur. De tweede prijs viel bij zijn achterbuur 15 seconden later, waar het hok staat van de combinatie Smits-Ottenheim. In Belfeld bij de combinatie Hoezen-Steinhage viel de derde prijsduif, hun eerst getekende en deze drie genoemde duiven zien wij ook op de eerste drie plaatsen in Samenspel de Grensstreek van 570 duiven, ingezet door 41 liefhebbers!

In de vereniging zien wij laatst genoemde combinatie met 5 prijsduiven in de eerste 9 aankomsten en hier behaalden zij 12 prijzen van hun 15 ingezette duiven. De vlucht stond 33 minuten open, voordat de 102 prijzen verspeeld waren. De duif van Jos bleek de op één na snelste duif van heel Limburg te zijn! De weergoden waren ons deze zondag eindelijk goed gestemd, na drie training afgelastingen vanwege het slechte weer.

Vrijdagavond kan er voor de tweede vitesse vlucht vanuit Rethel ingekorfd worden; denk aan tijdig doorgeven van het aantal te zetten duiven vóór 20.00 uur woensdag!

 
 

TERUG NAAR OVERZICHT