Duivensport Reuver

TERUG NAAR OVERZICHT

   PDV Duivensport Reuver.
Jos Smeets schrijft derde midfondvlucht op zijn naam.

Zaterdag 3 juni werden in Lorris op een afstand van 458 km, om 07.15 uur 10586 duiven gelost bij een noord oosten wind. Hiertussen zaten 329 duiven van 22 liefhebbers van onze vereniging en de eerste duif viel na zes en een half uur vliegen om 13.46 uur in de bekende "Smeets-hoek" bij Jos Smeets. Ondanks de noordoosten wind en hoge temperatuur bereikte deze klasbak toch nog een gemiddelde snelheid van 70 km per uur!

Het betekende tevens de eerste plaats in Samenspel de Grensstreek van 481 duiven ingezet door 36 liefhebbers. Jos kreeg zijn twee eerstgetekende duiven voorop en al zijn 14 ingezette duiven vielen in de prijzen; in duiven vaktaal een clean sweep!
Ook zijn vader Toon met 11 duiven én zijn achterbuur de combinatie Smits-Ottenheim met 14 duiven behaalde deze mooie prestatie!

Provinciaal konden wij niet opboksen tegen de liefhebbers wonend in het zuiden met deze noordoosten wind, hoge temperatuur én grote afstand. Toch vinden wij Jos nog beginnend op de negende plaats in vlieggebied Midden Limburg met 2281 duiven van 158 liefhebbers en in de afdeling Limburg met 8635 duiven van 514 liefhebbers begint hij op plaats 33.

In het samenspel zijn de eerste 18 duiven afkomstig van liefhebbers van onze vereniging en stond de vlucht 6 minuten langer open, zodat wij hier 11 prijzen over hadden.
Een hoge prijscore werd ook behaald door Thijs Smeets met 11 prijzen van zijn 12 ingezette duiven.

Op de eerste tien plaatsen in de vereniging zien wij Jos op één én vier, Hoezen-Steinhage op twee, Toon Smeets op drie, vijf én negen, Thijs Smeets op zes, Ine de Rijck op zeven, Dick Boer op acht en Smits-Ottenheim op tien.
Om 15.00 uur viel de laatste prijsduif.

 

 

TERUG NAAR OVERZICHT