Duivensport Reuver

TERUG NAAR OVERZICHT

 

PDV Duivensport Reuver.

Eerste én derde prijs voor Jan Op het Veld.

Zaterdag vond de laatste wedvlucht plaats voor de jonge duiven; niet traditie getrouw vanuit Orleans maar nu vanuit Lorris op een afstand van 458 km. Hier werden om 08.30 uur provinciaal 1536 duiven van 91 liefhebbers gelost en hier tussen zaten 39 duiven van 6 liefhebbers van onze vereniging. Na 6 uur én 10 minuten vliegen viel de eerste duif om 14.40 uur bij Jan Op het Veld en deze behaalde een gemiddelde snelheid van 74 km per uur.

Kurt Bonke volgde met zijn eerst getekende op de tweede plaats vóór de tweede duif van Jan. Jos Smeets volgde ook met zijn eerst getekende op plaats vier en Frans Rutten volgde op vijf.
Twee uur na de eerste duif van Jan waren de prijzen verspeeld. en provinciaal zien wij Jan beginnend op plaats 64 én 102 en Kurt op 86.

In vlieggebied midden Limburg begint Jan met prijs 20 en 30 en Kurt met 27. Het was weer een zware vlucht voor de jonge duiven en's avonds waren nog vele plekjes in het hok leeg, maar gelukkig kwamen er verschillende de volgende dag terug, gelijk met de natoer vlucht vanuit Chalons.

Voor de jonge duiven zit het vliegseizoen er nu op.

 

TERUG NAAR OVERZICHT