Duivensport Reuver

TERUG NAAR OVERZICHT

 

Duivensport Reuver.

 

Frans Rutten schrijft eerste midfondvlucht vanuit Melun op zijn naam.

Zaterdag werden in Melun, op een afstand van 378 km, om 07.30 uur provinciaal 13841 duiven van 600 liefhebbers gelost bij een oost-noordoosten wind. Hiertussen zaten 385 duiven van 24 liefhebbers van onze vereniging en hier viel de eerste duif, na bijna vijf en een half uur vliegen, in Horst bij Frans Rutten en deze bereikte een gemiddelde snelheid van 72 km per uur. Tien minuten eerder viel de tweede prijs bij Ine de Rijck, die op een 15 km kortere afstand in Reuver woont. Thijs Smeets vinden we op de derde plaats, een minuut na Ine en de vader van Thijs, Toon, klokt zijn eerste duif weer een minuut later en zien hem op plek vier vóór de tweede duif van Ine. Dick Boer zien we ook weer in de top tien op plek zes vóór de tweede duif van Frans en vóór twee duiven in Belfeld van Herm Janssen en de comb. Hoezen-Steinhage. Een mooie uitslag met 7 verschillende liefhebbers onder de eerste negen prijzen en zelfs met vijf eerst getekenden! De 129 prijzen waren na ruim één uur en 15 minuten verspeeld.

 

In Samenspel de Grensstreek met 607 duiven van 42 liefhebbers, bezetten wij de eerste negen plaatsen en stond de vlucht bijna 20 minuten langer open en hebben wij 19 prijzen over.

 

In vlieggebied Midden Limburg met 3826 duiven van 184 liefhebbers begint Frans op de dertiende plaats. De eerste duiven vielen hier in het zuidlijk deel van dit vlieggebied, dus op de kortere afstanden en hier kwamen wij 8 prijzen te kort.

 

Provinciaal begint Frans op plaats 47 en hier komen wij "slechts" 20 prijzen te kort.

Het was een zware vlucht voor de duiven met deze wind en grote afstand. Bij het lichten van de klokjes om 15.00 uur ontbraken nog veel duiven op de hokken, welke gelukkig tegen de avond weer de meeste hier terug waren.

 
 

TERUG NAAR OVERZICHT