Duivensport Reuver

TERUG NAAR OVERZICHT

 

PDV Duivensport Reuver.

Vierde overwinning voor Jos Smeets!

Zaterdag 15 juli werden in Melun, op een afstand van 378 km, provinciaal 3691 duiven van 304 liefhebbers om 08.15 uur gelost bij een z-zw wind. Hiertussen zaten 101 duiven van 13 liefhebbers van onze vereniging. De eerste duiven vielen hier weer in de "Smeetshoek" en wel als eerste, na drie uur en één kwartier vliegen, bij Jos Smeets en deze bereikte een gemiddelde snelheid van ruim 116 km per uur! Drie minuten later viel bij zijn achterbuurman Mario Smits van de Comb. Smits-Ottenheim een duif en deze werd weer gevolgd door de tweede duif van Jos Smeets en deze waren de eerste drie prijzen in de vereniging. Kurt Bonke zien wij met zijn eerst getekende op de vierde plaats vóór de tweede duif van Mario en Jei op plek vijf.

De vlucht stond 20 minuten open voordat de 34 prijzen verspeeld waren.

In het samenspel met 116 duiven van 15 liefhebbers bezetten onze liefhebbers de eerste 9 plaatsen en hadden wij 3 prijzen over en speelde Jos 8 van zijn 14 ingezette duiven in de prijzen.

In vlieggebied midden Limburg, met 1014 duiven van 89 liefhebbers, begint Jos met de vierde prijs en Mario en Jei met de achtste prijs. Hier stond de vlucht 7 minuten langer open, zodat wij hier ook prijzen over hadden.

Provinciaal zien wij Jos beginnend op plaats 12 én 33 en Mario en Jei met 26 én 63 en spelen hier 9 van hun 10 ingezette duiven in de prijzen! De vlucht stond hier namelijk 14 minuten langer open, zodat wij hier alweer een aantal prijzen over hadden!

 

TERUG NAAR OVERZICHT