Duivensport Reuver

TERUG NAAR OVERZICHT

  PDV Duivensport Reuver.

Thijs Smeets schrijft de laatste vitesse vlucht op zijn naam.

In Rethel, op een afstand van 233 km, werden zaterdagmorgen om 07.30 uur provinciaal 4115 duiven van 355 liefhebbers gelost. Hiertussen zaten 160 duiven van 18 liefhebbers van onze vereniging en om 10.15 uur viel hier de eerste duif, zijn eerstgetekende, bij Thijs Smeets en deze bereikte een gemiddelde snelheid van 84 km per uur. Op de tweede plaats volgde de comb.Hoezen-Steinhage en Geert en Wim spelen hier 7 prijzen van hun 8 ingezette duiven! Op de derde plaats volgt de comb.Smits-Ottenheim en gelijkertijd Jos Smeets op plaats vier. De comb.Stappers-Verkaart volgt op een mooie vijfde plaats.

De vlucht stond ongeveer 20 minuten open voordat de 54 prijzen verspeeld waren. Ook in samenspel de Grensstreek, met 199 duiven van 23 liefhebbers, zien wij Thijs op de eerste plaats en hier worden de eerste 17 plaatsen bezet door duiven van onze liefhebbers en hadden hier één prijs over.

In vlieggebied Midden Limburg, met 1113 duiven van 355 liefhebbers, zien wij Thijs op een verdienstelijke derde plaats, Geert en Wim op vijf, Mario en Jei op zeven en Jos op acht en hier hadden wij twee prijzen over.

Zondag wordt de eerste jonge duivenvlucht verspeeld en bij het inkorven hiervan kan een duif aangewezen worden, "de vlaai duif" welke de liefhebber op de tweede vlucht als eerste verwacht. De aangewezen duif die als eerste dan op die prijslijst staat mag de kennersprijs, zijnde een overheerlijkeLambertus vlaai, in ontvangst nemen en eeuwige roem valt hem of zij dan ten deel! Elk lid van de vereniging mag hier aan deelnemen.


Zondag wordt de eerste jonge duiven vlucht verspeeld

 

TERUG NAAR OVERZICHT