Duivensport Reuver

TERUG NAAR OVERZICHT

 

Duivensport Reuver.

 

Hermke Janssen schrijft wedvlucht Rethel op zijn naam.

In Rethel, op een afstand van 233 km, werden van de afdeling Limburg 8412 duiven om 06.30 uur gelost en hiertussen zaten 207 duiven van 21 liefhebbers van onze vereniging. Met een temperatuur rond de 30 graden en een noordoosten wind hadden de duiven het ook deze week zwaar.

 

Na enkele weken rust, korfde Herm nu zes duiven in en dat geeft meestal aan, dat ze top zijn en dat wij ons vast kunnen houden! 

Nadat de eerste meldingen in Reuver op de app verschenen vanuit de "Smeets-hoek" met aankomsttijden van 09.43 en 44, verscheen ook een melding van Hermke, wonend in Belfeld en vijf km verder dan genoemde "Smeets-hoek" óók op 44 en wel met zijn eerstgetekende! Op zijn tweede duif, zijn tweede getekende, moest hij een dik kwartier wachten.
Ook in Samenspel de Grensstreek, met 315 duiven van 34 liefhebbers, eiste hij de overwinning op!

 

In de vereniging zien wij vijf verschillende liefhebbers op de eerste vijf plaatsen en hier stond de vlucht 23 minuten open voordat de 69 prijzen verspeeld waren.
In het samenspel staan de eerste 12 duiven op naam van onze liefhebbers en hier stond de vlucht 5 minuten langer open, voordat de prijzen verspeeld waren en hier hadden wij 13 prijzen over.

 

In vlieggebied midden Limburg, met 1950 duiven van 152 liefhebbers, zien wij Herm ondanks voor ons ongunstige weersomstandigheden, beginnend op plaats vijf en omdat hier de vlucht ruim 10 minuten langer open stond, hebben wij zelfs 28 prijzen over!

 

Ook van de vier vlieggebieden samen , met 6858 duiven van 499 liefhebbers hebben wij 31 prijzen over en begint Herm met prijs negen!

De eerste vijf prijzen in de vereniging én samenspel zijn: 1 Herm Janssen, 2 Thijs Smeets, 3 Smits-Ottenheim, 4 Jan Op het Veld, 5 (en 6 en 7) Frans Rutten.

 

Alweer een hoog prijs percentage werd behaald door Toon Smeets met 10 prijzen van zijn 12 ingezette duiven en Dick Boer met 7 van 9 duiven!

 

Helaas kon, vanwege de slechte weersomstandigheden in midden Frankrijk, de fondvlucht vanuit Vierzon niet door gaan en werd uitgesteld naar de zondag én ingekort naar Sens.

 

 
 

TERUG NAAR OVERZICHT