Duivensport Reuver

TERUG NAAR OVERZICHT

  PDV Duivensport Reuver.
Dick Boer schrijft wedvlucht Rethel op zijn naam.


Zaterdagmorgen om 07.30 uur werden in Rethel, op een afstand van 233 km, provinciaal 9758 duiven van 550 liefhebbers gelost bij een noord-noordoosten wind en hiertussen zaten 355 duiven van 22 liefhebbers van onze vereniging. Hier viel de eerste duif na 3 uur en bijna 2 minuten vliegen bij Dick Boer (foto) en deze bereikte een gemiddelde snelheid van bijna 77 km per uur. Bij Thijs Smeets viel één minuut later zijn eerst getekende en weer één minuut later viel bij Jan Op het Veld zijn jarige doffer. Drie minuten later viel wederom bij Thijs zijn tweede duif en schrijft gelijk zijn broer Jos de vijfde prijs op zijn naam.
De vlucht stond een half uur open voordat de 119 prijzen verspeeld waren.
Thijs speelt hier 12 van zijn 13 ingezette duiven in de prijzen, terwijl zijn vader Toon hier 11 van zijn 12 ingezette duiven in de prijzen speelt, beginnend met zeven én acht!
Thijs zien wij met drie duiven bij de eerst 10 en ook zien wij Hoezen-Steinhage beginnend op plaats zes en spelen zelfs alle 11 ingezette duiven in de prijzen!

In samenspel de Grensstreek met 555 duiven van 40 liefhebbers staan de eerste 23 prijzen op naam van onze liefhebbers en hebben wij, omdat de vlucht hier 8 minuten langer open stond, 19 prijzen over.

In vlieggebied Midden Limburg met 2810 duiven van 173 liefhebbers, zien wij Dick, Thijs én Jan op de eerste drie plaatsen en hebben wij 10 prijzen over.
Provinciaal beginnen zij op plaats 4, 9 ,en 11 en hebben wij ook hier prijzen over omdat de vlucht ongeveer 10 minuten langer open stond. Alweer een mooi resultaat voor de liefhebbers van onze vereniging.

 

TERUG NAAR OVERZICHT