Duivensport Reuver

TERUG NAAR OVERZICHT

 

Frans Rutten schrijft ook tweede midfondvlucht op zijn naam.

 

Na de wedvlucht Melun van vorige week viel nu ook weer de eerste duif bij Frans Rutten van de tweede midfondvlucht vanuit Sens op een afstand van 397 km, 20 km verder dan Melun. Hier stonden provinciaal 10653 duiven van 524 liefhebbers waaronder 296 duiven van 22 liefhebbers van onze vereniging en deze werden om 08.00 uur gelost bij een noordoosten wind.

De duiven hadden het onder deze weersomstandigheden best zwaar en de eerste duif van Frans viel om 13.51 uur en bereikte toch nog een gemiddelde snelheid van 70 km per uur! De tweede prijs kwam op naam van Dick Boer, zijn eerst getekende de "502" werd nipt geklopt en snel gevolgd door Ine de Rijck op plaats drie. Ine zien wij met vier duiven bij de eerste 10 aankomsten en hier zien wij Herm Janssen op plek vier, Jos Smeets op acht en Hoezen-Steinhage op negen.

Naast de eerste prijs pakt Frans hier ook nog  de zevende prijs en speelt totaal 10 prijzen van zijn 16 ingezette duiven.

 

De vlucht stond bijna 50 minuten open, voordat de 99 prijzen verspeeld waren en in samenspel de Grensstreek met 424 duiven van 35 liefhebbers, stond de vlucht zelfs 15 minuten langer open zodat wij hier 22 prijzen over hadden.

Hier zien wij op de eerste veertien plaatsen alleen duiven van onze vereniging; alweer een mooie prestatie van onze liefhebbers.

 

In vlieggebied Midden Limburg met 2823 duiven van 161 liefhebbers, zien wij Frans op plaats 10 en stond de vlucht iets langer open en hadden wij hier 3 prijzen over. 

Provinciaal begint Frans met prijs 32 en stond de vlucht 7 minuten langer open en hadden wij hier 10 prijzen over.

Onder deze weersomstandigheden konden de duiven moeilijk op boksen tegen de duiven uit het zuiden.

 
 

TERUG NAAR OVERZICHT