Duivensport Reuver

TERUG NAAR OVERZICHT

  Wij zijn weer begonnen!
PDV Duivensport Reuver.

Zaterdag 20 april startte het vliegseizoen met de vlucht vanuit Charlevilles, op een afstand van 196 km. Hier werden om 09.00 uur provinciaal 12893 duiven gelost en hiertussen zaten 370 duiven van 20 liefhebbers van onze vereniging. Met een noordwesten wind en tussen de buien door, bereikten hier de kopduiven snelheden van bijna 78 km per uur. Deze kopduiven vielen in Belfeld en wel als eerste bij de combinatie Geert Hoezen-Wim Steinhage (foto) om 11.35.13 uur en zij klopten Herm Janssen, eveneens wonend in Belfeld, met slechts 7 seconden! Geert en Wim spelen in de vereniging 9 prijzen van hun 11 ingezette duiven, terwijl Herm van zijn 11 ingezette duiven er zelfs 10 in de prijzen speelt! De vlucht bij ons stond ruim 20 minuten open, voordat de laatste prijs verspeeld was. Onder de eesrste 8 prijzen zien wij 6 verschillende liefhebbers waaronder 4 eerst getekenden!
In Samenspel de Grensstreek, dat drie verenigingen telt nl de Verenigde Liefhebbers uit Tegelen, de Swalmbode uit Swalmen en Duivensport Reuver, werden door 41 liefhebbers 685 duiven voor deze vlucht ingekorfd en op de eerste negen plaatsen zien wij negen duiven van onze vereniging: op 1 en 4 Hoezen-Steinhage, 2 en 5 Herm Janssen, 3 Thijs Smeets, 6 Smits-Ottenheim en op 7 Jan Op het Veld. Hier in het samenspel stond de vlucht 8 minuten langer open voordat de prijzen verspeeld waren en hadden wij 44 prijzen over en speelde Herm al zijn 11 ingezette duiven in de prijzen: een clean sweep!
In vlieggebied Midden Limburg met 3023 duiven van 143 liefhebbers beginnen Geert en Wim met de derde prijs, Herm met de vierde en Thijs met een mooie achtste prijs en ook hier hadden wij prijzen over! Vrijdag 26 april kan er voor de tweede vitesse vlucht vanuit Rethel ingekorfd worden.


 

 

TERUG NAAR OVERZICHT