Duivensport Reuver

TERUG NAAR OVERZICHT

 

PDV Duivensport Reuver.

                                                                                         

De comb. Smits-Ottenheim met voorsprong op de eerste plaats!

Zondag 2 juni werd de vierde vitesse vlucht vanuit Rethel, vanwege de slechte weersomstandigheden, verplaatst naar de meer westelijk gelegen plaats Niergnies op een afstand van 236 km. Hier kon pas om 13.30 uur gelost worden bij een noordwestelijke wind. In de vereniging werden door 20 liefhebbers 285 duiven ingezet en hier viel, met een gemiddelde snelheid van ruim 71 km per uur, de eerste duif bij de comb.Mario Smits-Jei Ottenheim, mede gade geslagen door in het midden van de foto op de uitkijk staande vaste supporter Jo Heesakkers.. Deze klasbak lag bijna vijf minuten los op de tweede duif in de vereniging van de comb.Geert Hoezen-Wim Steinhage gevolgd door de eerst getekende van Jan Op het Veld. Geert en Wim zien wij ook op de plaatsen vier en zes en speelden 9 duiven in de prijzen van hun 10 ingezette duiven. Onder de eerste 10 aankomsten zien wij ook Herm Janssen op plaats vijf, Ine de Rijck op zeven, Kurt Bonke op acht én negen en Dick Boer op tien. De eerste vijf duiven zien wij ook op de eerste vijf plaatsen van Samenspel de Grensstreek van 517 duiven ingezet door 41 liefhebbers. In de vereniging stond de vlucht bijna een half uur open voordat de 95 prijzen verspeeld waren en in het Samenspel vier minuten langer, zodat wij hier 28 prijzen over hadden.

Op de voorlopege uitslag van vlieggebied Midden Limburg van 2460 duiven ingezet door 153 liefhebbers, zien wij Mario en Jei beginnend op de zevende plaats en ook hier stond de vlucht langer open.

De ook in dit weekend geplande eendaagse fondvlucht vanuit Issoudun werd vroegtijdig afgelast vanwege de slechte weersvoorspellingen. Donderdag 6 juni kan er ingekorfd worden voor de vierde midfondvlucht vanuit Lorris.

 

TERUG NAAR OVERZICHT