Duivensport Reuver

TERUG NAAR OVERZICHT

 

                                                                                                            PDV Duivensport Reuver.

                                                                                                 

Mooie overwinning voor Toon Smeets.

 

Zaterdagmorgen om 07.45 uur werden in Lorris, op een afstand van 458 km, provinciaal 11479 duiven van 590 liefhebbers gelost. Hiertussen zaten 280 duiven van 20 liefhebbers van onze vereniging. Met een gemiddelde snelheid van 87 km per uur, viel na 5 uur en een kwartier vliegen, de eerste duif bij TOON SMEETS. Zijn tweede duif viel drie en een halve minuut later en deze eindigde in de vereniging op de vijfde plaats na twee duiven van de comb.Hoezen-Steinhage en na Frans Rutten die op tweede plaats begint. Geert en Wim spelen hier zeven van hun negen ingezette duiven in de prijzen en zien we ook op plaats 7 en 11. Ook de comb. Smits-Ottenheim zien wij vooraan terug op de plaatsen 6 en 12.In de verdere top tien van de vereniging vinden wij Thijs Smeets op 8 en Frans ook nog op 9 en 10. In de vereniging stond de vlucht ruim een half uur open, voordat de 70 prijzen verspeeld waren.

 

In samenspel de Grensstreek met 391 duiven van 30 liefhebbers zien wij Toon op een mooie derde en zevende plaats, Frans op vier, Geert en Wim op vijf, zes én negen, Mario en Jei op acht en Thijs op tien en speelt 9 van de 11 in de prijzen en hier stond de vlucht 5 minuten langer open zodat wij verschillende prijzen hier over hadden.

In vlieggebied Midden Limburg met 2351 duiven van 147 liefhebbers begint Toon met de vijfde prijs, Frans met acht en Geert en Wim met 10 én 11. Ook hier stond de vlucht langer open, zelfs meer dan 10 minuten!

Provinciaal begint Toon met de dertiende prijs en Frans zien wij beginnend op negentien en Geert en Wim op vierentwintig en spelen hier een clean sweep met hun negen duiven, mede omdat hier de vlucht 18 minuten langer open stond.

Komend weekend drie vluchten: meerdaagse fond St.Vincent, eendaagse fond Chateauroux én vitesse Chalons.

 
 

TERUG NAAR OVERZICHT