Duivensport Reuver

TERUG NAAR OVERZICHT

   PDV Duivensport Reuver.
Eerste prijs voor de comb. Hoezen-Steinhage.

Zaterdag 15 juni werden in Chalons, op een afstand van 287 km, van vlieggebied midden Limburg 1628 duiven van 134 liefhebbers om 09.15 uur gelost en hiertussen zaten 194 duiven van 21 liefhebbers van onze vereniging. Hier viel, bij een zeer krachtige zuidwesten wind, de eerste duif bij de Comb.Hoezen-Steinhage om 11.45 uur en deze bereikte een gemiddelde snelheid van 117 km per uur! Bij de eerste 10 prijzen zien we Geert en Wim ook op de plaatsen vijf én acht. Ook de tweede en tiende prijsduif vielen in Belfeld en wel bij Hermke Janssen, gevolgd door de eerstgetekende van Toon Smeets op plaats drie en op de vierde plaats de eerstgetekende van zoon Thijs Smeets. De comb. Mario Smits-Jei Ottenheim volgen op zes, Jan Pansters op zeven en Dick Boer op negen. De vlucht stond ongeveer 10 minuten open, voordat de 65 prijzen verspeeld waren.
In samenspel de Grensstreek, met 357 duiven van 38 liefhebbers, zien wij op de eerste vijf plaatsen ook de eerste vijf genoemden van onze vereniging en hier stond de vlucht één minuut langer open en hadden wij 9 prijzen over.
Ook in vlieggebied midden Limburg ging de eerste prijs naar Geert en Wim en zien hen ook met hun tweede duif op plaats zes. Hermke hier op drie, gevolgd door Toon op vier en Thijs op vijf. Hier stond de vlucht nog langer open en hadden wij 22 prijzen over en behaalden Geert en Wim met hun negen ingezette duiven een clean sweep! Een mooie prestetie van onze liefhebbers.
 
 

TERUG NAAR OVERZICHT