Duivensport Reuver

TERUG NAAR OVERZICHT

 

 PDV Duivensport Reuver.
Mooie overwinning voor Frans Rutten.

Vorige week viel de vlucht vanuit Sens uit vanwege de slechte weersomstandigheden. Die vlucht viel figuurlijk en bijna letterlijk in het water en de duiven werden dichterbij in Eijsden gelost. Ook nu, afgelopen zaterdag, was het wederom in Sens op een afstand van 398 km, effe wachten op beter weer op de vlieglijn en om twaalf uur kregen de duiven groen licht om te vertrekken. Provinciaal werden door 548 liefhebbers 12589 duiven ingezet en hier tussen zaten 330 duiven van 22 liefhebbers van onze vereniging.Na bijna vijf uur vliegen viel de eerste duif van de vereniging bij FRANS RUTTEN en deze bereikte een gemiddelde snelheid van ruim 83 km per uur. Ook in Samenspel de Grensstreek met 525 duiven van 40 liefhebbers zien wij hem op de eerste plaats staan en hier staan op de eerste zeven plaatsen duiven van onze liefhebbers! Van vlieggebied Midden Limburg, met 3087 duiven van 157 liefhebbers begint Frans met de zesde prijs. Naast de eerste prijs vinden wij Frans in de vereniging bij de eerste tien op de plaatsen vijf en negen.
Een SUPER UITSLAG behaalde de comb. Geert Hoezen-Wim Steinhage, wij zien hen hier met negen duiven mee, met 5 prijzen bij de eerste tien op de plaatsen 2-3-4-7 én 8. In de vereniging behaalden zij acht prijzen en in het samenspel én in vlieggebied Midden Limburg én provinciaal zelfs een "clean sweep"met hun negen ingezette duiven! In vlieggebied Midden Limburg begint de combinatie met prijs 8, 9 én 10!
Provinciaal vielen de kopduiven in het zuiden van de provincie en hier zien wij Frans beginnend op plaats 24 en Geert en Wim beginnend op de plaatsen 31, 32 én 33.
Onder de eerste tien aankomsten in de vereniging zien wij op plaats zes de comb. Tonnie Stappers-Nancy Verkaart en Ine de Rijck op plaats tien.
De vlucht stond bijna 40 minuten open, voordat de 110 prijzen verspeeld waren en in de andere samenspelen stond de vlucht langer open, zodat wij hier zelfs prijzen over hadden.
Donderdag 30 mei kunnen de duiven ingekorfd worden voor de eerste eendaagse fondvlucht vanuit Issoudun en vrijdag voor de vierde vitesse vlucht vanuit Rethel.

 

 

TERUG NAAR OVERZICHT