LET OP
Overtuig Je of alles goed is.... Bij twijfel niet kopen... Maak duidelijke afspraken over leveringen... gezondheid ..en staat van het gekochte item....
Let extra op als er vooruit betalingen moeten worden gedaan voor verzending van een item....voorkom ongewenste verrassingen...
Ga item halen of onder rembours....

 

 


Testvlucht Union Nijswiller 2617, Bond schorst duivenvereniging

In de Limburgse kranten stond het afgelopen week vol van de schorsing van een duivenvereniging door de afdeling Limburg, daar deze vereniging "op eigen houtje" duiven had afgericht in BelgiŽ, via een Duitse vervoerder tegen het zere been van NPO en Afdeling 4.
Voor een buitenstaander van de duivensport zal het artikel niet helemaal duidelijk maken waar de schoen echt wringt.
Dat er een NPO-reglement is (Nederlandse Postduivenhouders Organisatie), dat dit soort praktijken niet toelaat, moge duidelijk zijn, maar waar het echt om gaat is dat de vereniging (ondanks het hebben van een Duitse vergunning en geen Nederlandse?) de dag, lostijd en plaats van lossing moet communiceren met de daarvoor gebruikelijke media , o.a. NPO wie lost waar?) en hierover wordt in dit artikel niet over gerept en ik weet ook niet of dit gebeurd is.
Het is namelijk zo dat liefhebbers in de buurt van zulke lossing dan hun (veelal jonge) duiven vasthouden om meetrekken met het klad van de lossing, met als gevolg van grote verliezen te voorkomen.
Verder moet de Afdeling Limburg 4, zich toch eens goed beraden waaraan het nemen van dit soort initiatieven van een vereniging ten grondslag ligt:
Is de Afdeling 4 te duur, of strookt het trainings-/vliegprogramma niet met de mening van de leden?
Het niet meer ophalen van de duiven van deze vereniging, past wel precies in het beleid van de Afdeling 4, om een hele hoop verenigingen de nek om te draaien en de liefhebbers te verplichten om meer en meer centraal in te korven. Aan nostalgie in de duivensport, die toch al veel ter ziele is, wordt door de Afdeling 4 grof voorbij gelopen!!!

Ik voelde mij toch genegen om, met al 65 jaar beoefenen van de duivensport, even te moeten reageren.

Heijnen John, Geleen, 2577.0001