Aktie Bannertje voor
bonnetje weer geopend

  

Aktie Bannertje voor
bonnetje weer geopend


 


Terug naar startpagina


 

 

Will van Buul en zn Knegsel winnen Cahors Provinciaal tegen 3059 duiven

 Met zijn ooievaar de 11-3045691 (onder tekst stamkaart)wint vader en zoon van Buul; de Marathon vlucht vanuit Cahors. Een loodzware vlucht die nog lang in het geheugen zal staan Dat hij daar bij ook de eerste wint in De CC Eindhoven is een vanzelfsprekende zaak  In de CC Eindhoven speelt hij tegen 488duiven ook de 6e prijs erbij, en dat is zijn 2010-3050151.

 Zonder zijn manager Eugene Timmermans zou Will niet hebben bereikt wat hij nu bereikt heeft, Eugene is de man die altijd voorschrijft wat en hoe hij moet voeren , want zelf heeft Wiil daar weinig feeling voor. Wiil is een man de  ruwe natuur, en het komt al eens voor dat er een drinkbak leegstaat. Zijn duiven er op ongeregelde tijden uit gaan, en poetsen doet hij als hij er aan denkt.

 Als fond speler heeft Wiil, want hij is de coach, gesteund door zin duivenfluisteraar Eugene Timmermans uit Valkenswaard,Zoon Noud doet op de achtergrond zijn ding en dat is hoofdzakelijk de sponsoring. Als zoon Noud het te druk heef tin zijn eetgelegenheid springt vader Will altijd bij, en dat komt nogal eens voor. Helaas hebben zij verleden jaar een flinke tegenslag moeten ondergaan toen hun Zaak tot de grond afbrandde en net drie weken geleden werd de nieuw e zak heropend, na een sluiting van meer dan een jaar, de hoogste tijd. Door de nieuwbouw is er achter de woning een hok verdwenen en is er een kinderspeelplaats gekomen voor de  kleine gasten Dus moet Will inkrimpen. Een tussen muur scheidt het zakelijk gedeelte van het woongedeelte , en nu op de dag van mijn bezoek zit Will nog in de rommel; Kom binnen en kijk niet verder want ik zit hier net als Malle Pietje”zegt Will. Heel snel hebben we het over de mooie vlucht voor Will althans. . Om kwart over tien in de morgen kwam broer Noud met de mededeling dat en in de afdeling nog geen duif gemeld was.

 Nou zei Will. Dan wordt het de hoogste tijd. En de woorden waren nog niet koud , of er diens de zich een duif aan in de horizon, Will wist meteen dat het zijn ooievaar was. Die trouwens na deze vlucht de naam DE WILLEM’heeft gekregen.  Na een spannende wacht tijd , kwam het verlossende telefoontje van de afdeling dat hij de winnaar was. Een gejuich ging op een menig drankje naar binnen gewerkt; De fondduiven worden op nest gespeeld. En al probeert hij wel alles op stand te krijgen het loopt zoals de natuur het wil. En  deze keer was de “691”op een broedstand van 10 dagen op reis gegaan.  In de aanloop naar de marathonvluchten wordt er slechts een paar keer ingekorfd zodat ze ongeveer 1000km onder de vleugels hebben. De Willem was op Bordeaux zijn 4e duif . Over goede duiven heeft hij geen klagen er zijn gelukkig meerder duiven die getoond hebben het zware werk aan te kunnen. Een van zijn vaandeldragers is de 2010-3050151. Maar ook de 105 is een duif om op je hok te hebben9 Bleek later het  zijn kopduif van Dax te zijn) Als ik vraag om de stamboom van die duif en uitslagen verwijst hij mij naar zijn vriend Eugene Timmermans,  Die heeft uiteindelijk wel de stamboom van de 691 door gezonden maar de 151 moet nog komen.  De medische begeleiding is in handen van dr Norbert Peeters uit België, daar gaan ze 3x per jaar naar toe om te laten onderzoeken hoe het met de gezondheid er voor staat, en de adviezen worden zorgvuldig opgevolgd.

 Een prachtige overwinning, welke de mijlpaal van Fondkampioen in de CC Eindhoven van twee jaar geleden overtreft, dat is zeker.

  Hans Schuttelaar
 

 

Terug naar startpagina