Terug naar startpagina


 

 


Ton Gielen uit Baarlo wint 1e provinciaal St Vincent met zijn 14-1273485;

 Al jaren is Ton Gielen een fervent fondspeler, vaak met mooie resultaten. Maar echt opvallen was er niet bij. Tot dat we St Vincent spelen , dan is het Bingo aan de Bong in Baarlo.

 Bijna niet te bevatten een subliem gevoel en euforie . Zoon Marc komt later op de avond delen in de feestvreugde. Want onderschat zijn aandeel niet.

 Ton en Marc hebben samen een kweekhok, dat gehuisvest is bij Marc. De kwekers die daar zitten zin meestal samen aangeschaft. En de hoofdmoot van de Kwekers bestaat uit duiven van Depasse-Lardinois, en duiven van Jan Corstjens Thorn. De Wonderman uit Thorn die elke vlucht geweldige series draait en dat al jaren aaneen stuk. IJzersterke duiven, die het zware werk niet schuwen. Met de uitstekende verzorging en opleiding bij Jan en zoon en kleinzoon. Geeft dat de resultaten die er wezen mogen. Uit deze geweldige stam duiven Heeft Ton met zijn zoon Marc de een ronde eieren gekocht. Met in alle gelederen de fabuleuze Cassartelli in de  aderen.

 In tegenstelling tot zoon Marc wil Ton graag met de vroege jonge spelen. Dus haalt hij de eerste ronde eieren in Maasbree en legt ze onder zijn duiven. Marc die pas later kweek heeft dan nog tijd genoeg. En zo hebben beide een schitterende middenweg gevonden in het verdelen van de jonge duiven.
 De winnaar van St Vincent is een twee jarige doffer die in tegenstelling tot zijn broer de “86’geen enkele prijs won als jaarling. De “86”daarentegen won als jaarling twee mooie prijzen op de overnacht , maar liet het tot heden dit jaar afweten. Ben zeker dat hier alvast twee kanjers zitten voor de toekomst

De overwinnaar
70 jaar jong gepensioneerd meubelstoffeerder wint op Vaderdag de 1e Provinciaal St. Vincent tegen 1.613 duiven.

Zijn 2-jarige blauwe weduwnaar werd als 6e getekende ingezet van de 7 oude weduwnaars die het hok bevolken.

  

1e Provinciaal St. Vincent 14-1273485:

 Op bijgaande foto zien we Opa Ton, Zoon Marc en kleinzoon Juul.

Pap heeft de winnaar 14-1273485 vast en Juul de 11-1981129 wat de vader is van de Provinciaal winnaar. 

Ton speelt als vanaf klein jongetje met duiven. met zijn vader heeft hij vele jaren samengespeeld. In 1984 is hij gaan samenspelen met Marc om vervolgens in 2000 ieder onze eigen weg in te slaan. Op dat moment zijn zij beiden over gestapt van de eendaagse vluchten naar het grote werk. Zij hadden toen enkele duiven die zeer goed op de midfond, eendaagse en grote fond kwamen. 

Ton begon dit seizoen  met 15 weduwnaars en + enkele duivinnen. Ieder jaar haalt Ton zoals gezegd bijMarc jongen of eieren uit de kwekers en kunnen zij op beide hokken de duiven spelen.

Het duivenbestand bestaat voornamelijk uit duiven van Jo Lardenoye & Stéphane Depasse (spelen samen in Wagnelée België en behoren tot de Internationale tophokken op de ZLU) en van Jan Corstjens uit Thorn (3x winnaar Nationale Fondspiegel). 

Beide lijnen komen terug in de stamboom van de winnaar, de blauwe weduwnaar. De rest wordt aangevuld met het beste van Gerrit Hendrix uit IJsselstein. 

 Op Tarbes deed de “85  het nog eens dunnetjes over tegen 1711 duiven vloog hij de 34e provinciaal 

8e Provinciaal Dax 14-1273493:

 Deze blauwe witpen weduwnaar was op St. Vincent te laat voor zijn prijsje. Maar de duiven waren in goede doen en met 3 v.d. 7 op St. Vincent, een goed herstel en goede trainingslust waren de weduwnaars klaar voor St. Vincent. Eén doffer kon niet mee omdat deze lichtgewond terug kwam van St. Vincent en een paar weekjes langer rust kreeg. Zes stuks de mand in en vol goede hoop want de conditie en vorm was er.

 Uiteindelijk viel op deze Dax uit het niets de "Witpen 493" zo ineens het hok binnen, niet wetende of er al duiven waren in Limburg. Omdat Ton de meldingspost beheert van de plaatselijke inzetlokaal wist hij alleen dat er lokaal nog geen duiven waren. Na melding via de PC was hij toch verbaasd dat er niet meer duiven waren en de 8e Provinciaal een feit was. Het feest was nog niet compleet want hij klokt vervolgens nog een 4 weduwnaars en dus 5 prijzen uit 6 duiven. Provinciaal goed voor de prijzen 8, 111, 147, 175 en 322 tegen 1.483 duiven.

 De "Witpen 493" lijkt sprekend op zijn grootvader de "07-049" welke de absolute topper was op het hok met vele (kop)prijzen maar vorig jaar na weer een succesvolle vlucht door de roofvogel zwaar verwond werd en het niet overleefde. De bloedlijnen van de "Witpen 493" zijn afkomstig van Wilfried Stiel, Toon Janssen, Jan Corstjens en Depasse-Lardenoye.  

Is de "Witpen 493" ook nauwverwant aan de "Blauwe 485"? Jazeker want beiden hebben het bloed van de "09-802" in de lijn zitten wat een kleinzoon is van de "Cassartelli" van Jan Corstjens. 

Met zijn 70 jaar is Ton helemaal in zijn nopjes met deze prachtige resultaten. Hij doet veel voor de duivensport en naast jarenlang de meldingspost te beheren is hij al de nodige jaren voorzitter van District 1. Hij staat voor de hobby, voor de sport en de leden en dat maakt hem vooral geliefd bij de achterban.

Depasse-Lardenoye uit België, ZLU specialisten met in 2016 onder andere de volgende resultaten:

Barcelona 15 prijzen van de 21 duiven!
Narbonne 12 prijzen van de 17 duiven, Provinciaal 1,3, 4, 11, 14, 29, 41, 65 etc. Nationaal worden het de prijzen 7, 18, 23, 70, 125 etc. tegen 4123 duiven

Kinderen uit veel toppers hier zitten, lijnen Gebr. Kuypers, Van der Wegen en Aarden

Jan Corstjens uit Thorn, specialist middaglossingen maar zijn duiven presteren even goed op de ZLU vluchten.

3x winnaar Nationale Grote Fond Spiegel
Asduif van Nederland met de Cassartelli, de stamvader van de kolonie.

Hieronder een greep uit enkele resultaten van de afgelopen jaren behaald door Zoon Marc en vader Ton
1e Provinciaal St. Vincent 2016
3e Nat. St. Vincent 2016
6e Nationaal Pau duivinnen 2014
8e Provinciaal Dax 2016
17e Nationaal Pau 2014
22e Nationaal Barcelona duivinnen 2016
26e Nationaal Narbonne duivinnen 2015
28e Nationaal Marseille duivinnen 2016
35e Nationaal Narbonne 2015
36e Nationaal Marseille duivinnen 2016
46e Nationaal Barcelona 2016
64e Nationaal Narbonne duivinnen 2015
73e Nationaal Narbonne 2015
79e Nationaal Agen 2014
82e Nationaal Marseille 2016
112e Nationaal Marseille 2016
129e Nationaal Agen 2014

De Aankomst

Bij thuiskomst was Ton aan het bellen met duivenvriend Jac Jacobs uit Kessel. Ze waren volop in gesprek toen Ton een duif zag naderen vanuit de verte. Volgens mij komt er daar eentje, nee dat kan niet, ja volgens mij wel, ja het is er eentje, ja 100% hij valt nu op de klep en piep het feit is beslecht.

Een mooie (vader)dag met het mooiste cadeau wat hij kon krijgen. Met slechts 15 weduwnaars en enkele weduwduivinnen toch al vele jaren mee doen om de prijzen en steevast met hoge percentages.

 Zijn 2-jarige blauwe weduwnaar werd als 6e getekende ingezet van de 7 oude weduwnaars die het hok bevolken.

Hij kwam nooit vroeg naar huis tijdens de opleer vluchten waardoor hij niet bij de favorieten geplaatst werd. Ondanks dat hij bovenin zijn broedbak heeft is hij een rustige doffer. Zijn vader en grootvader hebben echter laten zien over de juiste kwaliteiten te bezitten met leuke resultaten. De lijnen van Jan Corstjens (Cassartelli 1e nat. Asduif 2004) maar ook de lijnen van de 1e Nat. Marseille en 1e Nat. Barcelona van Jo Lardenoye zien we terug in deze doffer. En dan niet te vergeten de lijn van Anny's Boy van Gerrit Hendrix uit Ysselstein.

Zijn vader was overigens de 2e duif die van deze St. Vincent thuis kwam. Hij pakt Provinciaal prijs 183 nadat hij vorig jaar op de zware Bergerac de 27e Provinciaal vloog.

 Als toetje zijn er in dit najaar natuurlijk de provinciale huldigingen evenals in het district, dan worden de Bloemen uitgedeeld aan de man die ze echt verdiend heeft 

 © Hans Schuttelaar

 

Terug naar startpagina