Terug naar startpagina


 

 


Provinciaal Gien in Limburg Totaal Coen Leenen uit Blerick wint magistraal

    
Met 2593 duiven in concours  werd de laatste provinciale vlucht op de Midfond afgesloten.

 Met de overwinning van Coen Leenen op deze vlucht krijgt de uitslag een winnaar die zelf al helemaal niet meer op een Provinciale overwinning had geteld. Laat staan dit nog ooit te zullen meemaken.
                                            

 Coen voorstellen is eigenlijk overbodig , want heel Limburg kent hem als een vakbekwaam en nauwgezet bestuurder, iemand zie zonder aanzien des persoon recht door zee gaat en alles volgens de regels wil laten verlopen.

 Tot voor drie jaar geleden hij zijn bestuursfunctie in de afdeling er bij neerlegde

 Het opheffen van de verinniging in Blerick, deed Coen besluiten om lid te worden van de Snelvliegers in Sevenum en Sevenum kreeg er een gewaardeerd lid bij, iemand die de hobby duivensport zeer letterlijk neemt. Coen vertelde dat hij de laatste keer in 2000 in Blerick generaal Kampioen werd en daarna besloot om het vanaf die dag anders te gaan doen. Duivensport werd een vrije tijd invulling, naast de vakantie,s die hij midden in een seizoen durft te plannen. En als hij met zijn vrouw gaat fietsen, dan komen de duiven op het tweede Plan. Gelukkig kan hij altijd op Huub van den Adel rekenen, die is er altijd wanneer de duivenverzorgd moeten worden als Coen er niet is. In de Venlose contreien en met name in Blerick is hij een al jaren vaste figuur in de karnavals optocht met de groep Familie Leenen.

 Op de dag van Aankomst van Gien was Coen nog even naar zijn zoon geweest .wist dat de duiven los waren en hij had Huub van den Adel al gebeld met de vraag hoe laat ze zouden kunnen komen. Met de verwachting dat een kopduif er rond kwart overeen zou moeten kunnen zijn, ging Coen toen hij rond een uur thuis kwam , rustig binnen achter zijn computer zitten om nog wat administratie te verrichte, en wat te eten. Ruim half twee ging hij eens buiten kijken of er al iets was. Gelukkig voor hem , had hij het systeem aangezet voordat hij naar zijn zoon ging. Bij het betreden van het hok zag hij dat alle vijf de meegeven duiven thuis waren. Een blik op het klokje gaaf aan 1e duif om 13.06.04 ;Huub gebeld. Nou zei Huub dat kon wel eens de eerste zijn. En dat bleek later ook. Snelheid van de winnende duif was 1312mtr. Zijn 5e duif haalde nog 1251 mtr.
 

 Overal de eerste behalve Provinciaal ook in het District, samenspel en vereniging. Een beetje smalend was de vraag of Huub van de week de duiven had verzorgd. En lachend antwoordde Coen , nee deze keer heb ik het zelf gedaan. Het is alom gekend dat wanneer Coen er niet is , Huub van den Adel de duiven verzorgt

Bij het lichten der klokken werden al volop handen geschud met de welgemeende felicitaties.

 Terwijl ik bij Coen zit worden de bloemen bij de buren afgegeven , omdat wij met dit mooie weer buiten zitten en niemand de bel heeft gehoord

 De duivensport staan hier zeker niet op de eerste plaats , Coen kan heel goed relativeren. Maar neemt met tweede keus ook weer geen genoegen. Zijn investeringen in de duivensport zijn er om van te watertanden, Hij kocht bonnen en duiven van de beste hokken. Zoals Jan van de Pasch en dochter. Frans Rutten, Comb van Roon Brummen.  Hier haalde hij uit de beroemde Heremansen . van de fam Eijerkamp en van zijn vriend Huub Stevens 

Schitterend dat de overwinning nu bij een man terecht gekomen is die al zoveel teleurstellingen heeft moeten verwerken, Zijn weduwnaars hok waar hij begon met 15 weduwnaars, daar zitten momenteel nog drie doffers, De evenzoveel  weduwduivinnen zijn uitgedund tot 5.

 Hij speelt totaal weduwschap. En  om dat er teveel duivinnen  zijn voor de drie doffers heeft hij een 6tal jonge doffers bij de weduwduivinnen gezet.

 . ook omdat ze minder willen trainen, en de jonge garde trekken de duivinnen wel mee.

 De winnende duivin. Zit altijd op het hoogste plekje, en door een kiertje kan ze bij de doffers op de afdeling kijken. Of dat voor de motivatie gezorgd heeft, of dat de jonge doffers een rol hebben gespeeld , wie zal het zeggen

 Feit blijft dat Coen vandaag zijn eerste provinciale overwinning op zijn naam heeft staan, en dat kunnen er velen niet zeggen.

 De winnende duif is een duivin van 2014; zelf gekweekt uit duiven welke op het kweekhok zaten, omdat de ouders rechtstreeks komen van hokken als Jan v.d Pasch en van Roon . We vinden in de stamboom de beroemde lijn van het Robinneke van Jan van de Pasch maar ook de Goede 209 van Heremans lijn uit de 1e nationaal Mantes de la Jolie. Evenals de Overbekende Euro vinden we terug in de winnares van vandaag “Sanne “genoemd.

 Voeren gebeurt met dezelfde mengeling het hele seizoen, en dat is dit jaar Beyers Sport.. Spelmethode is totaal weduwschap.. De Voorbereiding van deze winnende duivin is nou niet volgens het  onbestaande boekje. En zo ziet U maar vele wegen leiden naar Rome, in dit geval Blerick. Dit jaar vloog de “Sanne”als voorbereiding Sens, daarna Lorris. Toen een paar weken niks, en verleden week ging ze mee op Marche. Om vervolgens alles en iedereen te kloppen op Gien .Ik vind wel jammer aldus Coen, dat ik ze niet heb zien aankomen.. En dat had Huub weer wel gezien, hij zag ze vanuit zijn huis naar beneden gaan bij Coen.

 Prestaties van de “Sanne”Marche 1643d-186; Sezanne 1592d-164; Sens 1028d-189;Lorris 620d;126; Marche 275d-22; En dan Gien 1e van 2543E en in het district ook 1e . De Uitslag van Gien was Provinciaal 1-156-214-322-323 tegen 2593d

 En in De CC 2008 331d.-1-25-32-48 en 49; In het district 1-28-37-55-54.

 

 Medisch gezien moet je hier ook geen wonderen verwachten. De Duiven worden geënt door  dierenarts Mart Franken. Afgelopen winter een parastop kuur. Tot heden geen geel kuur of anderszins. Ik heb de spullen wel in huis zegt Coen , en hij laat mij de 4 potjes zien die hij in geval van noodzakelijkheid kan gebruiken.. Wel heb ik vorige week de duiven Orno special over het voer gedaan een kuurtje van 4 dagen. En voor de rest moeten ze het zelf doen. In totaal bezit hij 20 kweekkoppels, veel te veel volgens Coen. Maar de meeste zijn aangekochte duiven, want als Coen wat bijhaalt is het van het allerbeste.

 Wat wel zeker is dat als Coen al twijfelde over zijn verdere loopbaan als duiven liefhebber, er nu een aantal jaren bij zijn gekomen, dat er in Blerick gespeeld zal worden.

Ondanks dat het een moeilijk seizoen is voor velen zijn de winnaars altijd in hun nopjes met de door hun duif geleverde prestatie en dat is hier niet minder.

 Coen nogmaals proficiat

 

©HANS SCHUTTELAAR


 

 

Terug naar startpagina