Terug naar startpagina


 

 

                                            Hay Kleuskens uit Horst/ Melderslo pakt de grote triomf op St Vincent 2021

                                                 

                                                                                                                                                   De 18-1284793  
 

Geschelpte witpen duivin. Niet groot maar heel fijn van pluim.
 Wint St Vincent Nationaal 11704d/19e
 Sector 1 5290d/5e
 Sector 1 Rayon B 2826d/2e
 Provinciaal 1265d/1e
 Wefo 714d/1e
 District 1 397d/1
 CC 2008 140d/1e

Schitterende palmares die bevestigen dat je nooit moet opgeven. Ook dit jaar is Hay weer van de Partij op de fondvluchten evenals de dertig jaren hier voor gaande jaren..
Altijd vertrouwen in zijn duiven . Verschillende malen Asduif Fond middaglossing behaald , dan weer een paar jaar wat minder. Zoals dat bij veel fond spelers gaat.

 De winnares van vandaag heeft  het ware fond bloed in haar aderen.  Heeft wel al een paar keer goed op de uitslag gestaan, maar niet in het snuitje

 Haar afkomst verraad de juiste spirit die een fond duifje moet hebben

 Haar vader is de 07/2083381 een schitterende doffer die wel mooie prijzen behaalde als vliegduif, maar in de kweek veel waardevoller blijkt te zijn. .
deze 381 komt uit een duif van Toon Dierx Horst met een duivin van wijlen Tjeu Thijjsen Swolgen . de moeder van de huidige winnares is ook een duivin
afkomstig van Tjeu Thijssen en wel de 09-1447413 De asduif  Fondvrienden morgen lossing in 2006  was ook  uit de 327 , de huidig grootvader van de 793. Deze 327.
De vader van de 381komt van Toon Dierx als opvanger, en Hay mocht de duif houden. Hij werd gekweekt uit  een duivin van Toon Wijnhoven.
 In zijn jaren een zeer bekende fondspeler in Noord Limburg.

 Het mogen beleven van een Provinciale overwinning op de vermaarde St Vincent vlucht is op zich al bijzonder.
Omdat ik de meldpost bemande had ik al snel door dat de aankomst van dit duivinnetje voor historie zou zorgen. In Limburg op bijna de verste afstand,  
 kon met zekerheid na een half uur wachten wel de vlag in top. En ik heb meteen Hay gebeld met deze mededeling en de gelukwensen overgebracht.

 Met het noemen van de naam Hay Kleuskens  moet ik meteen ook de naam Fred Coumans  vermelden.
Fred is de adviseur en toeverlaat van Hay. Heel veel werk wordt door Fred uit handen genomen, en daarmee verdient  vandaag  Fredje een grote pluim ..

 Beide zagen ze een duif aankomen, weliswaar uit de verkeerde richting, maar toch . De duif landde meteen op de klep, en ging ook direct weer de lucht in.
Pas bij de tweede landing werd ze geconstateerd. De inmiddels 65 jarige Hay heeft nog steeds een druk werkzaam leven.
Hij heeft een schoonmaakbedrijf  onder de naan Kleuskens schoon, en een paar mensen in dienst . zodoende is hij blij met de hulp van Fred.
Van kinds af aan liefde voor de zware fond en dat is nooit overgegaan. Hij woont landelijk op een schitterende locatie en een stevige Rottweiler die de boel in de gaten houd..
Zijn vliegploeg bestaat uit 12 weduwnaars en 24 koppels nestduiven , waarvan zowel de doffers als duivinnen gespeeld worden.
de winnares van vandaag heeft haar eerste nestje en zat te broeden op eitjes van 8 dagen,. Voor stambomen moet je niet bij Hay zijn, daar heb ik de tijd en het geduld niet voor .
ik schrijf wel alles op , en voor een stamboom te maken moet ik alles bij elkaar zoeken, dat is precies wat hij gedaan heeft toen ik bij hem was om deze reportage te maken.

 En vanwege het uitblijven van een aantal duiven was zij teruggegaan naar haar partner van verleden jaar.

 Mooi dat het geluk ook hier weer heeft toegeslagen een schitterende prestatie van de voorzitter van de CC 2008. En mede dank zij Fred ,een dag om in te lijsten 

 Hay en Fred. nog heel veel mooie resultaten gewenst 

  Hans Schuttelaar