Tjeu Janssen uit Neer is een voorbeeld voor veel duivenliefhebbers. De PDV Tot ziens uit Neer is maar wat trots op hun senior lid. Met de gezegende leeftijd van 97 jaar.
Hij hoopt in Julie de volgende mijlpaal in zijn leven te bereiken. Reeds als jonge gast leerde hij de duivensport kennen . hoe dat weet hij niet meer exact , maar wel dat er altijd duiven zijn geweest.
 Als jeugdig lid werd hij bij Tot Ziens aangenomen na de oorlog. Vanaf die tijd is hij niet meer weg te denken in zijn geliefde vereniging.
Altijd Stond Tjeu paraat om zijn dienste aan te bieden,
als commissaris in het bestuur heeft hij veel werk verzet. Dat nu op deze leeftijd het horen wat slechter is, neemt niemand hem kwalijk.

Zijn ogen zijn wat minder scherp. Maar de anekdotes vliegen nog over de stamtafel
Zijn hele leven vrijgezel. Samen met zijn broer Baer, die helaas in2014 is overleden hebben ze heel wat capriolen uitgehaald, Als Boerenknecht stond hij heel dicht bij de natuur.
 Ook is hij 62 jager geweest. En niet eentje die met de auto het veld intrekt, wil hij nog wel even kwijt. En zo hield hij ook zijn duiven, altijd zo natuurlijk mogelijk
 en als ik de medebestuursleden mag geloven zit daar zijn geheim Een duif kopen was er niet bij. Wel wisten ze hem te vinden om te ruilen .
Vanaf het begin heeft hij zijn duiven altijd voor prijs gespeeld, Van de tegenwoordige duivensport vind hij het jammer dat er te veel liefhebbers s voor vracht spelen.
Natuurlijk heeft hij de herinneringen aan de tijd dat ze met het gummi bandje elders moeste gaan klokken, later was dat men bij hem het bandje moesten klokken.
Tor Ziens is altijd een heel grote vereniging geweest. En hoort nog tot de grootse in Noord Limburg. Ze hebben ook het ZLU inkorfcentrum. Met een hechte vriendschap die ook nu nog duidelijk merkbaar is,
 zie maar de trots dat men Tjeu janssen in de bloemetjes wil zetten middels deze hulde, Al zal er op zijn verjaar dag 24 juli nog wel een feestje aan vast zitten
In zijn loopbaan als duivenliefhebber heeft hij altijd de vooruitgang gekoesterd. Net als het elektronisch klokken.
Daarvoor heeft hij Tipes aangeschaft en dank zij de hulp van zijn buurman Wiel Nijssen, is dat geen probleem voor Tjeu.
In het verre verleden heeft hij zich op veel clubtentoonstellingen laten zien als keurmeester. Iemand die hard speelde e, had men graag als keurmeester.
Tot ver in de omtrek heeft hjj zijn kennis overgedragen. Ook vertelde hij dat vlak na de oorlog met fiets een paar monden achterop voor hem zelf
en een paar vrienden duiven ging africhten in Roermond.
 En dan pakte ze bij Jaak Beiten , lokaalhouder in Roermond nog een pilsje.
Zijn laatste grote succes was de vlucht van Barcelona nog niet zo lang geleden met 5 duiven mee en 4 prijzen.
Een heel knappe prestatie net zulk een knappe prestatie om op deze leeftijd nog vlot op de fiets te springen om naar het lokaal te gaan. Prachtig!!!.
 Ik heb beloofd . indien het ons gegeven is om met zijn 100ste levensjaar terug te komen. En deze aandacht heeft zeker verdiend…

Hans Schuttelaar