LET OP
Overtuig Je of alles goed is.... Bij twijfel niet kopen... Maak duidelijke afspraken over leveringen... gezondheid ..en staat van het gekochte item....
Let extra op als er vooruit betalingen moeten worden gedaan voor verzending van een item....voorkom ongewenste verrassingen...
Ga item halen of onder rembours....

 


Ik zit al een paar dagen te kijken naar mijn leeg duivenhok. Wegens mijn longziekte is het noodzakelijk geweest om ze weg te doen. Met pijn in mijn hart.
 Op een leeftijd van bijna 93 jaar en na ruim 75 jaar duivenliefhebber te zijn geweest is nu een fase gekomen dat uit is met de pret. Opgeven staat niet in mijn woordenboek maar het ging echt niet meer. Mijn einde is nabij. Deze middag is de huisarts geweest om vast te leggen hoe en op welke wijze ik mijn vertrek op deze aardkloot wil doen. Ook is al voor thuiszorg geregeld om me te wassen en te verzorgen in de dingen die ik zelf niet meer kan. Dus ik ben nagenoeg lam. Ik ben gelukkig geweest om enkele vrienden te hebben gehad die me de laatste jaren hielpen bij mijn liefhebberij. Als ik die niet had gehad dan was het reeds eerder geweest dat ik duivenmelker af was. Over mijn 22 duiven heeft zich mijn vriend Thei Zinken te Stein ontfermd. Ze zitten bij hem in rennen om te worden verdeeld of eventueel een reis te maken naar de valkenier. Dit laatste zou jammer zijn. Waarom? Voor mij waren deze duiven goede duiven. De laatste 20 seizoenen speelde ik me die duiven altijd mooie prijzen en eindigde altijd bij de kampioenen. Een rendement van dik 50% was dan ook een vaste prik. Mijn trofeeŽn in mijn prijzenkast zijn het bewijs. Ik durf dan ook in alle ernst te zeggen dat mijn duiven, die eventueel bij een andere liefhebbers terecht zullen komen, een versterking zal zijn. Heel beslist! In mijn hart hoop ik dat mijn duiven niet hoeven te worden geruimd maar een goed plaatsje mogen vinden ergens bij mijn vele duivenvrienden. Als ik die wens vervuld zou mogen krijgen dan zou ik niet alleen een heel tevreden zijn maar ook heel gelukkig. Een mooier afscheid van mijn duiven is er niet.
Of ik de kans en de mogelijkheid mag krijgen om nog stukjes en reportages te schrijven dat zal de toekomst gaan uitwijzen.
Voor nu mijn hartelijke groeten aan jullie allen en blijf gezond.

Pie.
Ö. pie.schepers@gmail.com