LET OP
Overtuig Je of alles goed is.... Bij twijfel niet kopen... Maak duidelijke afspraken over leveringen... gezondheid ..en staat van het gekochte item....
Let extra op als er vooruit betalingen moeten worden gedaan voor verzending van een item....voorkom ongewenste verrassingen...
Ga item halen of onder rembours....

 


 

N.I.C. "De Luchtbode" Hendrik-Ido-Ambacht

 Prijsuitreiking 7e editie Golden Classic Marathon.  

Op zaterdag 4 november was het druk in het clubgebouw van N.I.C. De Luchtbode te Hendrik-Ido-Ambacht. Bijna alle winnaars waren present om hun gewonnen prijs te komen verzilveren.

Om 17.00 uur startte de prijsuitreiking van de 7e editie van de GOLDEN CLASSIC MARATHON.

Deze koper/kweker competitie staat open voor alle fond liefhebbers. De kweker brengt in het voorjaar een jonge duif op de verkooptafel. De duiven worden per opbod geveild en verkocht aan de hoogste bieder die met de aangeschafte duif gaat vliegen. De opbrengst van de verkoop wordt (na aftrek van kosten) het volgend jaar vervlogen over de jaarling concoursen vanuit Agen ZLU en Nationaal Bergerac. De 1e 5 aangekomen duiven van Agen en Bergerac winnen een geldprijs. De kweker en vlieger krijgen elk 50% van de opbrengst.

De beste duif van de GCM 2022-2023 is eigendom van Arco van Vliet uit Ammerstol, “Bruintje 586” gekweekt door Comb. De Bruijn uit Sliedrecht werd 2e op Agen en 3e op Bergerac. Deze rode rakker werd als pulletje van 2 weken oud (zie foto) aangeschaft voor € 50,00. Hiermee won ze een mooi geldbedrag van € 1.750,00. De nestmaat van deze geweldenaar, “Bruintje 585” die gevlogen wordt door Lola en Mario de Vogel uit Bodegraven won op Agen de 4e en op Bergerac de 4e prijs, petje af voor zo’n kweekkoppel mannen! Het soort is hoofdzakelijk de oude rood/zwarte basislijn van Jacco, Ben en Theo de Bruijn. De 1e prijs GCM vanuit Agen werd gewonnen door ‘Wimmie GCM 715’ van Henk Verheij uit Hendrik-Ido-Ambacht, de kweker is Wim Mudde uit Sliedrecht, samen winnen ze € 2.300,00.

De overwinning op Bergerac gaat naar ‘Uiltje 063’ van Dirk Pals uit Bovenkerk, deze nachtvlieger werd gekweekt door Ben de Keijzer uit Berkel en Rodenrijs, zij winnen elk € 1.150,00. De andere prijzen werden netjes verdeeld door de naaste opvolgers. 

Geïnteresseerde liefhebbers worden bij deze uitgenodigd om mee te doen met de 9e editie van de Golden Classic Marathon met en kans op mooie prijzen, een goede duif of een nieuwe sportvriend! Iedere liefhebber mag maximaal 4 duiven kweken en/of te kopen voor dit evenement.

Graag tot ziens tijdens de zaalverkoop op 20 april of 11 mei 2024! 

Namens team GCM

Walter Verheij, Gerard Simons, Peter van Sintmaartensdijk en Henk Verheij

henk@famverheij.nl  tel: 0610971951