NPO Nieuwsbrief, uitgave 25 juni 2021 | week 25

Voorwoord

Grand Prix Midi France
Afgelopen zaterdag stond de eerste Grand Prix voor de Dagfond op het programma. De weersvooruitzichten waren onzeker, zoals het zo vaak is de laatste weken. Het is een pittig seizoen voor onze gevleugelde vrienden. Dat een wedvlucht maar een kwartier open staat zoals wij de laatste jaren vaak gewend waren, is bijna de norm geworden. Het is dan ook even wennen dat het nu ook regelmatig wat langer duurt voordat de prijzen eruit zijn. Daar staat tegenover dat de duiven een eerlijke kans moeten hebben om op de dag van de lossing thuis te komen. In mijn opening van vorige week gaf ik al aan dat er ook altijd een mogelijkheid is om de duiven via de weg weer thuis te laten komen. Uiteraard als overstaan tot de volgende dag geen resultaat oplevert. Ik vind dat ook niemand van de verantwoordelijken zich iets moeten aantrekken van de druk die ontstaat als er door bepaalde afdelingen van ons land wel gelost kan worden. Er is veel informatie en kennis beschikbaar of er wel of niet goed gelost kan worden, maak daar gebruik van en sluit de ogen voor wat onder andere op social media wordt opgemerkt. De beste stuurlui staan aan wal. En zoals altijd er is maar één ding dat echt telt en dat zijn de duiven. Die moeten goede omstandigheden hebben op de vlucht naar huis!

Nu aandacht voor de winnaars van deze pittige dagfondvluchten. In sector 1 was het Jan Deliege uit Vijlen die met zijn jaarling ‘947’ als eerste werd afgevlagd. Niet het eerste kunststukje van deze sympathieke liefhebber. In sector 2 waren het Gerard en Bas Verkerk die de overwinning voor zich opeisten, het zoveelste prachtige resultaat op de erelijst van deze combinatie. In sector 3 was het ook geen onbekende. Peter Janssen wist de eerste te pakken op de eerste uitvoering van de Grand Prix, pure klasse daar in Kleve! Bijzonder om te zien hoe de Gebroeders Schrik uit Ter Apel uithalen met de duivinnen ‘540’ en ‘541’ die als eerste en tweede getekende de mand in gingen. Met 2 seconden verschil in de aankomsttijd waren het ook de eerste en tweede die arriveerden, maar dan van het gehele peloton! Zijn het ook zusjes? Ik wil graag alle winnaars feliciteren met hun overwinning, op naar Nationaal Issoudun!

Deze week de Grand Prix TGV
Inmiddels staat ook de eerste Midfond Grand Prix voor de deur de “Grand Prix TGV ‘’De Snelheid klassieker”. De duiven zijn onderweg naar de losplaatsen. Uit alle 11 afdelingen zal er één winnaar tevoorschijn komen. Er is vaak gezegd, er zijn Marathon en Dagfond vluchten maar wat is er nu aansprekend voor het grootste deel van onze leden. Die spelen immers de Vitesse en Midfond vluchten. Morgen gaat het als de weergoden het toestaan gebeuren. Grand Prix roem vanuit de afdelingsvlucht op de Midfond. Wie weet kunnen wij het volgend jaar ook twee Vitesse vluchten aan de Grand Prix serie toevoegen. Dan maar niet miepen over afstanden en wind. Vergelijk het met de 100 meter sprint bij de atletiek. Daar kunnen de toppers zich ook geen misstap permitteren. Durven de snelheidsspecialisten het aan? Wij gaan het meemaken. Voor nu wens ik iedere deelnemer veel succes op de Midfond Grand Prix TGV.


Volgende week de Grand Prix Issoudun
Over snelheid gesproken: volgende week staat de tweede Grand Prix voor de Dagfond al op het programma, de Grand Prix Issoudun “De Leeuwenhart klassieker” en tevens één van de drie Nationale wedvluchten van dit jaar. Een prachtige krachtmeting voor de klasbakken die de 700 km op één dag goed aankunnen. U hoeft maar één ding te doen en dat is op niveau 9 het aantal duiven vermelden en u speelt mee! Wilt u daarnaast ook meedingen naar de luxe hoofdprijzen die per sector af gaan op de plaatsen 1, 5, 10, 50, 100, 250 en 500? Geef dit dan aan op niveau 9 kolom 19, inleg €1 per duif. Succes met de laatste voorbereidingen!

WBTR
Misschien heeft u er al van gehoord of over gelezen. Vanaf 1 juli 2021 gaat de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen in. Het is bedoeld om bestuur en toezicht van verenigingen en stichtingen te verbeteren. Binnen onze verenigingen hebben wij er ook mee te maken. Het is niet zo dat op 1 juli aanstaande alles al geregeld moet zijn. Daar staat een periode van 2 jaar voor. Zeer binnenkort komt in deze nieuwsbrief de nodige informatie over deze nieuwe wet. Wilt u zich nu alvast verdiepen dan is dit een handige link: https://wbtr.nl/wat-is-wbtr/

Corona protocol opgeheven
Ik weet zeker dat iedereen ernaar heeft uitgekeken: het einde van alle specifieke regels bij het inkorven van de duiven en het afslaan van de klokken. Vanaf nu geldt alleen de 1,5 meter zoals overal van toepassing in onze maatschappij. Weer mooi op weg naar wat wij dan het "normaal" noemen. Hopelijk zijn er in de toekomst ook geen coronaprotocollen meer nodig. We gaan het zien. Ik wil graag de leden van de COVID-werkgroep die ons met hun deskundigheid door deze coronaperiode hebben geloodst hartelijk danken voor de inzet. Wij zijn jullie veel dank verschuldigd Leo van der Waart, René Dalmolen, Gerald Ensing, Wiebren van Stralen, Theo Boelens en Frank Marinus.


Doping
Verderop in deze editie van Op (de) Hoogte ziet u de resultaten van de eerste dopingcontrole. Ik ben trots op het gehele team dat ervoor gezorgd heeft dat wij weer op een verantwoorde manier dopingcontroles kunnen uitvoeren. Het resultaat mag er ook zijn, fijn dat te constateren en goed voor de Nederlandse duivensport.

Eerste pluim
Er zijn een flink aantal ideeën binnengekomen die in aanmerking komen voor de eerste Pluim die wij mogen uitreiken. Uiteraard hebben wij een keuze moeten maken uit de inzendingen. Nieuwsgierig wie de eerste Pluim krijgt en wat het goede idee is? Iets verderop in deze editie staat het!


Ik wens iedereen een fijn weekend en veel succes!
 

Ben Geerink
Voorzitter NPO

 
 

Inhoudsopgave
 

 

NPO BESTUUR

Belangrijke informatie over vogelgriep in Vleuten
 

De mogelijkheid tot deelname aan africhten en wedvluchten voor liefhebbers die in het bewakingsgebied (3-10 km) wonen is gewijzigd. de regels die golden voor de drie kilometerzone gelden vanaf nu ook voor de tien kilometerzone.

Waarom deze wijziging?
Deze wijziging is veroorzaakt door leden uit de drie kilometerzone die, ondanks dat de NPO het ten sterkste afgeraden heeft, op eigen initiatief zijn gaan bellen met overheidsinstanties waaronder ook met het ministerie van LNV. Tegen deze leden werd gezegd dat het vervoersverbod voor duiven ook voor de tien kilometerzone geldt. Dit heeft de NPO genoodzaakt om ook contact op te nemen met het ministerie. Uit het gesprek bleek dat de verordeningen waarop de regeling gebaseerd is op meerdere manieren kunnen worden uitgelegd. Het ministerie gaat onze uitleg op korte termijn bespreken en komt hier op terug.

Wat zijn de gevolgen van deze wijziging?
Dit houdt in dat, totdat er een ander bericht komt, de regeling voor de liefhebbers die binnen de drie en tien kilometerzone wonen gelijk is. Alle liefhebbers die binnen de drie en tien kilometerzones wonen mogen vanaf nu niet meer mogen inkorven voor africhtingen en wedvluchten. Ook blijven de inkorflokalen binnen dit gebied gesloten. De drie kilometer zone kaart en de tien kilometer zone kaart kunt u raadplegen via onderstaande buttons. De liefhebbers, verenigingen en afdelingen die dit betreft dienen hier rekening mee te houden. Via onderstaande button kunt u ook de gehele regeling van het Ministerie van LNV raadplegen.

Terug naar inhoudsopgave

Gehele regeling Ministerie van LNV
Drie kilometer zone
Tien kilometer zone
 

NPO BESTUUR

Mand met duiven NIC Emmeloord niet in St. Vincent geweest

Bovenstaande titel is een titel die veel vraagtekens oproept. De Grand Prix vanaf St. Vincent was geen gemakkelijke vlucht. Echter, bij de Zuiderzeevliegers uit Emmeloord (NIC 413) zijn opvallend weinig duiven thuis gekomen. Zo werd er besloten om de klokken nog niet af te slaan op zondag, maar dat op maandag te doen. Misschien wel een geluk bij een ongeluk.

Maandag 14 juni 2021 komen er om 18.22 uur binnen 1 minuut 8 doffers tegelijk aan bij één liefhebber. Rond dit tijdstip komen er ook 17 doffers bij andere liefhebbers binnen die hebben ingemand bij NIC 413. Verbazing en ontluistering tegelijk. Vervolgens komen de vraagtekens: hoe is dit mogelijk?
 
Wat heeft het onderzoek en wat hebben de gesprekken met de betrokkenen opgeleverd? Op dinsdag 8 juni zijn er 4 manden van NIC 413 aangeboden met daarin 70 duiven. Bij navraag aan de centrumleider blijkt dat het voor 100% zeker is dat de manden daadwerkelijk geladen zijn. Twee volle manden en één mand met 10 doffers en 1 mand met 10 duivinnen. Beide manden zijn aangevuld, waardoor er 4 manden onderweg waren naar St. Vincent. Er is vastgesteld dat er geen mand met duiven in de auto die in Meppel heeft aangevoerd is achtergebleven. In Meppel zijn de manden van Afdeling 10 en 11 in een oplegger van Afdeling 11 geladen en aangevoerd in Huissen. Dit vervoer is daarna schoongemaakt en evenals de wagen die de duiven van Emmeloord heeft aangevoerd in Meppel in het weekend daarop volgend opnieuw gebruikt.
 
Dan de totalen. De vervoerskaarten geven aan dat er 23 manden zijn van afdeling 11 en 21 manden van afdeling 10, totaal zijn het dus 44 manden met daarin 973 duiven. Dat zijn de aantallen achteraf. In werkelijkheid zijn er in Huissen 43 manden aangevoerd. Deze zijn in Huissen ter plekke geteld en later geladen in de container van Afdeling 9 die ze naar St. Vincent heeft vervoerd. Omdat er op deze container twee heren waren met rijbewijs voor de combinatie zijn ze na de terugreis op zaterdag 12 juni om 16.45 uur weer in Huissen aangekomen en hebben daar samen met twee heren bij de loods 43 lege manden uitgeladen.
 
Na de constatering van de aankomsten van de 25 doffers op maandag 14 juni zijn de mandenlijsten direct veilig gesteld. Vervolgens zijn ze gecontroleerd of er op de mandenlijsten duiven aanwezig waren die maandag zijn aangekomen. Er is geconstateerd dat geen enkele van de 25 duiven op een van de mandenlijsten staat.
 
Opvallend was dat de duiven allemaal in een zeer kort tijdsbestek thuis kwamen. De volgende dag was er geen verschil te constateren bij het trainen van de duiven tussen de betrokken duiven en de andere duiven van de verschillende hokken. Zeer opmerkelijk. Bij een bezoek aan een duivenarts wordt er door de arts geconstateerd dat de duiven geen verschijnselen vertonen die horen bij duiven die bijna één week zonder water en voer hebben doorgebracht.
 
Al met al een zeer onverkwikkelijke zaak, waar op dit moment niet meer over te achterhalen is dan hierboven beschreven. Om de betreffende liefhebbers nog enigszins te compenseren heeft het NPO bestuur besloten om ook een Nationaal kampioenschap te berekenen zonder St. Vincent. Als een van de betrokkenen dan bij de kampioenen staat wordt hij/zij als ex aequo geplaatst bij de kampioenen van 2021. Uiteraard volgt er berichtgeving als er relevante zaken zijn om te vermelden en mocht iemand nog over informatie beschikken die een ander licht op deze zaak kan werpen, dan vragen we diegene om zich bij de NPO te melden. 

 

Terug naar inhoudsopgave

 

Poll op pauze

Komende periode even geen wekelijkse poll, we richten ons op het vliegseizoen én gaan de informatie die we hebben opgehaald met de polls doornemen om te zien hoe we dit kunnen benutten voor de (door)ontwikkeling van onze sport en beleid.
 

 


WEDSTRIJDEN

Het weer voor vrijdag 25 juni en zaterdag 26 juni 2021

Vrijdag 25 juni: de zwakke stroming in ons interessegebied heeft er helaas voor gezorgd dat de balans de verkeerde kant op lijkt te gaan. Een storing die zich net W van NL bevindt en met name in de onderste laag van de atmosfeer weer bevat brengt zwaar bewolkte condities. Deze trekken in de loop van vrijdagochtend langzaam het land op en heeft ook invloed op de vlieglijnen van zaterdag. Later op vrijdag kan er lokaal ook regen/motregen optreden, met name over de westkust en W-elijke Wadden. De vandaag benutte losplaatsen in Frankrijk zijn met de huidige ingeschatte lostijd ook goed genoeg. Bij een meest matige ZZW tot ZW-en wind wordt het een graad of 22.

Zaterdag 26 juni: de voornoemde storing zal, zoals beschreven, eerder het land opkomen dan initieel verwacht. De condities zijn eerst op de W-elijke vlieglijnen niet goed, vrij spoedig uitbreidend naar het O-elijk deel. Zwaar tot geheel bewolkte condities met initieel op de W-elijke lijnen regen/motregen, later uitbreidend naar het O-en, ook al is de intensiteit daar wat lager. Ook is er kans op onweer en/of hagel, met name eerst boven Frankrijk en België, later ook boven NL. De wind schommelt tussen Z en ZO en is meest matig. Zondag ligt dezelfde storing nog altijd op de vlieglijnen maar nu met de grootste activiteit en invloed boven de losgebieden en het eerste deel van de vluchten. Zwaar tot geheel bewolkte condities, vooral in het W-en, in de ochtend nevel en in Frankrijk op veel plaatsen (mot)regen en kans op onweersbuien. 

Terug naar inhoudsopgave

 


WEDSTRIJDEN

Grand Prix - Terugblik en vooruitblik

In het Spoor uitgebreid aandacht voor de Nationale Concoursen. Recent aandacht voor de Grand Prix Issoudun op 3 juli aanstaande, maar ook een terugblik op de Grand Prix Midi France. Via onderstaande buttons delen we graag de complete artikelen.

Terugblik Grand Prix Midi France 19 juni 2021
Voorbeschouwing Grand Prix Issoudun 3 juli 2021
 

NPO BESTUUR

Winnaars Grand Prix Midi France


Zaterdag 19 juni heeft de Grand Prix Midi France plaatsgevonden. We kijken terug op een prachtige vlucht met een aantal terechte winnaars. Het NPO Bestuur is de afgelopen week langs geweest bij alle winnaars om hen te feliciteren en een bloemetje te overhandigen. Nogmaals gefeliciteerd met deze mooie prestaties namens het NPO Bestuur!

 
Sector 1: Jan Deliege                                 Sector 2: Gerard en Bas Verkerk 

 
Sector 3: Peter Janssen                               Sector 4: Gebr. Schrik 

 


                                                                                                                                        Terug naar inhoudsopgave

Uitslagen Grand Prix Midi France
Naturaprijzen sectoren
 

NPO BESTUUR

Winnaars Sectorale marathonvluchten Bordeaux en Perigueux 


Het NPO Bestuur is de afgelopen week langs geweest bij twee van de winnaars om hen te feliciteren en een bloemetje te overhandigen. Nogmaals gefeliciteerd met deze mooie prestaties namens het NPO Bestuur!

 
Sector 1 Bordeaux: Roland Kop                   Sector 3 Perigueux: van Deutekom 

In verband met persoonlijke omstandigheden is er geen foto van A.H.M. Pot (winnaar Sector 2 Bordeaux) beschikbaar. Daarnaast wordt er volgende week een foto geplaatst van L. Wilpstra, (winnaar sector 4 Perigueux).


                                                                                                                                        Terug naar inhoudsopgave

Uitslagen Sectorale marathonvluchten Perigueux en Bordeaux
 

WEDSTRIJDEN

Een kijkje bij de Nationaal winnaar Grand Prix St. Vincent: Paul van den Boogaard


Recent brachten wij een bezoekje aan de apetrotse Nationaal winnaar St. Vincent, Paul van den Boogaard. Paul vertelt in deze prachtige video over zijn winnende duif 'Sun Attack', de vlucht St. Vincent en geeft een inkijkje in zijn hokken. Benieuwd? Bekijk dan onderstaand filmpje! 

Video: Pigeon Pixels 


                                                                                                                                Terug naar inhoudsopgave

 

NPO BUREAU

Uitslagen dopingcontroles mei en juni 2021


In de afgelopen maanden hebben er controles plaatsgevonden bij diverse liefhebbers. De monsters zijn door het laboratorium Ducares geanalyseerd en het doet ons goed te kunnen melden dat in geen van de monsters het oneigenlijk gebruik van substanties werd vastgesteld. De monsters zijn in mei en juni afgenomen bij: 
 
Gebr. Appel - Marken
R.C. Bakker - Veenendaal
S. Bierlee - Assendelft
Bert Bloemert - Staphorst
G.J. van de Bosch - Doornspijk
Jac van de Bosch - Hengstdijk
Coen Brugman - Luttelgeest
Gebr. Dekker - Terneuzen
A. & P. Delnoy - Vijlen
Comb. Derksen Van de Keuken - Almelo
Comb. Embregts-Theunis - Hoeven
Team van Ginkel - Veenendaal
J. den Hartog en Zn. - Culemborg
Gerard Heinhuis - Steenwijk
S.& P. van Helden - Hardinxveld Giessendam
J. van Heumen - Oss
H. Hoeks - Bovensmilde
J. Hommes & Zonen - Akersloot
Comb. Koopman - Ermerveen
G. Kouters en zn - Noordhoek
A. Leideman - Collendoorn
Irving van Oss - Engelen
Alwin Petrie - Brummen
Comb. Seelen - Borne
Dennis Veugelers - Nieuwstadt
Johan de Vries - Ijsselmuiden
T. Van Wel - Dreumel
A. van Zoeren - Putten
A. Van Zomeren - Tiel

 

Terug naar inhoudsopgave

 

NPO BESTUUR

Eerste NPO Pluim uitgereikt


Twee weten meer dan één... een bekend spreekwoord dat ook in onze mooie sport al vaak bewezen is. Als NPO Bestuur stimuleren we graag alle liefhebbers om goede ideeën met ons te delen en zo samen de sport te verbeteren en/of leuker te maken. Daarom is er de NPO Pluim!

Wat is de NPO Pluim?
Goede ideeën zijn waardevol en kunnen onze sport leuker en aantrekkelijker maken of versterken. Van klein tot groot, we horen jullie ideeën graag en daarom initiëren we de digitale NPO Ideeënbox. Alle ideeën en initiatieven die duivensport mooier maken op gebied van wedstrijden, dierenwelzijn, samenwerking, ontwikkelingen, bijeenkomsten, contacten zijn welkom. 

De eerste NPO Pluim voor Gerard van den Boogaard
Gerard kwam met het volgende idee: "We moeten zorgen dat de duivensport lokaal bekend gaat worden, nu worden we niet gezien. Plaatselijk hebben we weekbladen en het zou mooi zijn als we de duivensport hierin promoten door een duidelijke tekst (verhaal over onze sport) aangeleverd door het NPO zodat ook overal hetzelfde verhaal wordt vermeld in een weekblad, Deze verhalen kunnen door de verenigingen aangeleverd worden aan de redacties van de weekbladen." 


Reactie vanuit het bestuur:
Gert van den Boogaard is de winnaar van de eerste Pluim van de NPO. Een mooi idee, nu het zo mooi op dit moment binnenkomt kunnen wij het idee gebruiken door onze filmpjes van de Grand Prix winnaars bij te voegen. Tekst is er ook genoeg. Wij sturen het naar alle verenigingen die er een lokaal kleurtje aan kunnen geven, dus ook nieuws van de plaatselijke vereniging. Twee vliegen in een klap. Dank Gert van den Boogaard!

Een bijdrage voor het goede doel 
Naast de eervolle vermelding én verbetering van de sport, levert het winnende idee een bijdrage van € 100 op voor KiKa. Een keer per jaar wordt een cheque overhandigd aan het goede doel. 

Terug naar inhoudsopgave

 

RUBRIEK

Nieuws vanuit de Golden Classic Marathon


Door Henk Verheij 

De meeste voorbereidingen zijn achter de rug. We gaan ons opmaken voor de eerste race voor de Golden Classic Marathon vanuit Agen. De inkorfdatum is maandag 28 juni. Ik hoop dat jullie favorietjes goed afgericht en klaar zijn voor deze eerste wedstrijd. Zelf heb ik nog maar 1 duif in de race, de andere 3 zijn nog onderweg of gekwetst. Richard Kuijer uit Maarssen hoort ook tot de pechvogels. Zijn team is nog wel compleet, echter door beperkingen wegens vogelgriep kan hij op Agen niet meedoen, heel erg jammer. 

Hierbij het dringende verzoek om jullie geklokte duiven met ringnummer, kloktijd, snelheid en afstand aan ons door te geven zodat we heel snel een voorlopige uitslag kunnen maken. Dat mag ook via de groepsapp, 06-37288456.

Alvast bedankt voor jullie reacties en veel succes en vooral plezier met de duiven!
 
Team Golden Classic Marathon,
Ineke van der Rhee Walter Verheij, Gerard Simons, Peter van Sint Maartensdijk, Arie Plooij en Henk Verheij (henk@famverheij.nl en tel: 0610971951)

Terug naar inhoudsopgave

 

NPO BUREAU

Antwoord op veelgestelde vragen


Wekelijks komen er vele vragen binnen bij de medewerkers op het NPO Bureau. We delen een aantal veelgestelde vragen via ODH, want wellicht leven deze vragen bij meer van de lezers/liefhebbers. Ook op de website is een speciale pagina met veelgestelde vragen en uiteraard een antwoord op de vraag. Via de button onder dit bericht komt u direct op de webpagina.

Ik ben ringenadministrateur. Wanneer kan ik de vaste voetringen voor 2022 bestellen?
In juli, dus aankomende maand, kunnen de vaste voetringen voor het nieuwe jaar worden besteld. Zodra bekend is wanneer de bestellijn open gaat, maken wij dit kenbaar aan de ringenadministrateurs van de verenigingen. Ook op onze site en in de nieuwsbrief wordt dit vermeld. De ringenadministrateurs kunnen nu reeds inventariseren hoeveel ringen de leden nodig hebben.
 
Kunnen er nog ringen van 2021 worden nabesteld?
Ja, nabestellingen kunnen nog gewoon worden gedaan.
 
De combinatie is opgeheven, maar er staan nog duiven op dit lidnummer. Hoe krijg ik ze op mijn naam?
U kunt met de eigendomsbewijzen naar de overschrijvingsfunctionaris van uw vereniging gaan. Hij of zij kan ze op uw naam overschrijven. Eventueel kunnen beide leden van deze combinatie een mail sturen naar de NPO waarin men aangeeft welke ringen op wiens naam overgeschreven dienen te worden: info@duivensportbond.nl

Ik woon in het gebied van het vervoersverbod (vogelgriep). Hoe weet ik wanneer de verboden zijn opgeheven?
Zodra dit bekend is, wordt dit zo snel mogelijk gecommuniceerd via onze website. Ook komt het in Op (de) Hoogte te staan. Voor de nu nog geldende gehele regeling, zie de website van het ministerie van LNV . Deze website kunt u ook in de gaten houden.
 
Ik word gebeld door iemand met de vraag of ik een duif wil komen ophalen. Hoe komt die persoon aan mijn telefoonnummer?
Wij ontvangen veel telefoontjes en mails van mensen die een duif in de tuin of op het balkon hebben zitten. Dat zijn over het algemeen mensen die geen duiven hebben en die niet weten wat ze moeten doen. Wij voorzien deze mensen van advies, maar we geven ook regelmatig de contactgegevens door van de postduivenvereniging of een lid uit hun omgeving. Dit zodat men niet met de duif blijft zitten en de duif bij een postduivenliefhebber terecht komt die de verzorging/melding kan overnemen.

Terug naar inhoudsopgave

Antwoord op veelgestelde vragen
 

WEDSTRIJDEN

Kalender NPO Grand Prix 

 


WEDSTRIJDEN

Actueel overzicht van vluchtdata en -tijden


Kijk voor het actuele overzicht van de data en vluchttijden van de geplande wedstrijden op de website van de NPO. Per afdeling is te zien welke vluchten gepland staan. Zodra de lossingstijd bekend is, wordt deze vermeld. 

Terug naar inhoudsopgave

Wie lost waar
 Voorbeschouwing ZLU Agen (oud) 


De vlucht Agen (oud) staat voor vrijdag 2 juli op het programma. De ZLU heeft een uitgebreide voorbeschouwing opgesteld. Via onderstaande button kunt u het uitgebreide document van de voorbeschouwing lezen. 
   
                                                                                                                                       Terug naar inhoudsopgave

Voorbeschouwing ZLU
 Voorbeschouwing ZLU Agen (jaarlingen)


De vlucht Agen (jaarlingen) staat voor vrijdag 2 juli op het programma. De ZLU heeft een uitgebreide voorbeschouwing opgesteld. Via onderstaande button kunt u het uitgebreide document van de voorbeschouwing lezen. 

                                                                                                                                       Terug naar inhoudsopgave

Voorbeschouwing ZLU
 

Geen Op (de) Hoogte ontvangen. Wat nu?


Bent u geabonneerd op Op (de) Hoogte en ontvangt u deze ineens niet meer? Controleert u dan alstublieft eerst of ODH wellicht in de spam-box staat.

Vindt u ODH niet in de spambox (map ongewenste mail)? Stuur een mail naar info@duivensportbond.nl en geef aan op welk mailadres u ODH normaal gesproken ontvangt en sinds wanneer dit niet meer het geval is. We controleren dan of alles juist in het systeem staat. 

Het gebeurt soms dat abonnees zich per ongeluk afmelden of dat er een technisch probleem ontstaat waardoor ODH niet meer verstuurd wordt. Na uw melding controleren we de instellingen en passen deze waar nodig aan, zodat u ODH weer wekelijks ontvangt. 

Terug naar inhoudsopgave

 
Neerlands Postduiven Orgaan
 

NPO BESTUUR
In the spotlight 


In ODH bieden we graag ruimte aan verenigingen en afdelingen om leuke verhalen, bijzondere initiatieven of spannende wedstrijdverslagen met de lezers van ODH te delen. Hierbij willen we iedereen de kans geven zijn/haar bericht onder de aandacht te brengen. 

Artikelen kunnen (voorzien van foto's die rechtenvrij gebruikt mogen worden) ingestuurd worden naar info@duivensportbond.nl. De redactie bekijkt per week welke artikelen geplaatst kunnen worden. We streven hierbij naar diversiteit om zoveel mogelijk verenigingen/afdelingen het podium te kunnen geven. 

 

 

DUPLICAAT AANVRAGEN

Aangevraagde duplicaten tot en met 24 juni 2021

 

Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd. 
 

Overzicht aangevraagde duplicaten
 

AGENDA

Activiteiten in het land 

In verband met het coronavirus verzoekt NPO de afdelingen en verenigingen om de richtlijnen van het RIVM te volgen. Op de website publiceren we normaal gesproken activiteiten en vergaderingen van verenigingen/afdelingen wanneer die worden aangeleverd via info@duivensportbond.nl.

Op dit moment zijn er geen activiteiten gepland vanwege corona.

 
Geplande activiteiten en vergaderingen
 

NPO BUREAU

Adverteren in Op (de) Hoogte 

Wekelijks verschijnt Op (de) Hoogte (ODH), de digitale nieuwsbrief van de NPO. Vrijdag einde dag wordt ODH verstuurd naar bijna 8.500 abonnees. Het is mogelijk om in ODH advertenties te plaatsen in de vorm van een banner. 

Een banner is een afbeelding met daarachter een hyperlink. Door op een banner te klikken, wordt een pagina geopend waar meer informatie over het geadverteerde te vinden is. Met een banner wordt de aandacht van de bezoeker getrokken. De banners in Op (de) Hoogte worden geplaatst tussen de artikelen in. Een banner in ODH is 800 pixels breed, de hoogte kan variëren van 190 tot 250 pixels.

Prijzen

  • 1 week: € 150,00
  • 3 weken: € 400,00
  • 6 weken: € 750,00

Interesse?
Stuur een kwalitatief goede (goed leesbare) afbeelding - die voldoet aan de eisen - per mail naar info@duivensportbond.nl. Geef aan:

  • welke link gekoppeld moet worden aan de banner
  • hoe vaak de banner geplaatst mag worden
  • op welke data de banner geplaatst moet worden 

Meer weten? Klik op onderstaande button.

Adverteren in Op (de) Hoogte