View this email in your browser


Op (de) Hoogte

 NPO Nieuwsbrief, uitgave 2 juli 2021 | week 26

Voorwoord


Grand Prix TGV afgelast
Het weer zit ons dit jaar niet mee. In de weekenden zijn er steeds wisselende omstandigheden die het volgen van een normaal vluchtprogramma ernstig verhinderen. Zo ook afgelopen weekend. Het weer zag er voor het weekend erg slecht uit. Vandaar dat er donderdagavond geadviseerd werd door NPO-IWB om, daar waar mogelijk, de wedvlucht een dag te vervroegen. Blijkbaar heeft niet iedereen tijdig op donderdag kunnen anticiperen om voor de vrijdag te kiezen. Dat is wel gelukt voor de Noordelijke afdelingen (8,9,10,11). Afdeling 3 is het gelukt om toch op zaterdag als enige een midfondvlucht te houden. Helaas moesten alle andere afdelingen terug naar zeer korte afstanden. Hierdoor waren wij genoodzaakt om de landelijke Grand Prix vlucht te cancelen. Het gaat hier immers om een landelijke Grand Prix met landelijke uitstraling. Het programma biedt ons niet de gelegenheid uit te wijken want de laatste midfondvlucht staat al gepland als Grand Prix “Rondom Parijs”. In de evaluatie zullen wij, met het oog op volgend jaar, kijken of wij wellicht wat eerder in de reeks midfondvluchten de Grand Prix moeten organiseren. De verwachting is dat de deelname dan ook wat groter zal zijn. Wij danken onze sponsor ‘de Rijke’ en vinden het jammer dat deze vlucht niet tot de normale afronding kon komen. Wij roepen u als liefhebber vooral op om deel te nemen aan de volgende Grand Prix “Rondom Parijs”, de Vredesklassieker! Een mooie afsluiter van het programmaspel met de oude duiven. Nu maar hopen dat het weer niet opnieuw spelbreker gaat worden.
 
Grand Prix Issoudun
De Grand Prix trein dendert voort. Dit weekend staat de Grand Prix Issoudun, “De Leeuwenhart klassieker” op het programma. Tevens het 2e nationale concours van dit jaar. Hopelijk zijn de weergoden ons gunstig gezind en levert het een mooie vlucht op voor alle liefhebbers van de Dagfond!
 
Grand Prix rondom Parijs
Voor volgende week staat de Grand Prix rondom Parijs, “De Vredesvlucht Klassieker” eraan te komen. Ik kan alleen maar hopen dat deze Grand Prix voor de Midfond liefhebbers wél doorgaat. Positief blijven, het gaat vast lukken. 
 
Vogelgriep
Vorige week vrijdag kwam vlak voor het versturen van Op (de) Hoogte het bericht bij ons binnen dat de regels om deel te nemen aan africhten en wedvluchten voor leden die in het bewakingsgebied van 3- en 10 km wonen is gewijzigd. De regels die golden voor de 3 kilometerzone golden, gelden nu ook voor de 10 kilometerzone.  

Hoe komt het dat wij geconfronteerd worden met deze wijziging?
Er zijn leden geweest uit het 3 kilometergebied die - ondanks dat het NPO dat stellig heeft afgeraden - vragen hebben gesteld aan medewerkers van het Ministerie van LNV. Deze leden kregen van het Ministerie te horen dat het vervoersverbod geldt voor alle leden die binnen de 10 kilometergrens wonen. Hierdoor was de NPO ook genoodzaakt om contact op te nemen met het Ministerie van LNV. Tijdens dit gesprek bleek dat de verordeningen waarop de regeling gebaseerd is op meerdere manieren uitgelegd kan worden. Het Ministerie van LNV heeft aangegeven dat ze de uitleg van de NPO gaat bespreken en er op korte termijn op terug komt. Het is te betreuren dat individuele leden deze stappen ondernemen in deze toch al vervelende situatie, en hierdoor er een nog grotere groep bij betrekken. Hopen dat er snel bericht volgt en dat dit een positief bericht is. Wachten duurt helaas altijd lang.
 
Ringen 2022 en 2021
Zoals een tijdje geleden al aangegeven moeten de vaste voetringen voor 2022 in juli door de NPO besteld worden. Dit om de nodige zekerheid in te bouwen voor een tijdige levering. Alle verenigingen krijgen volgende week de benodigde informatie en wat verderop in deze nieuwsbrief wordt een en ander ook al toegelicht. Tijdens de bestelperiode van 15 juli tot en met 25 juli kunnen de ringen door de verenigingen besteld worden. Tijdens deze twee weken kunnen er geen nabestellingen plaatsvinden van ringen voor 2021. Houdt u hier rekening mee. Dus tot 15 juli en na 25 juli kunnen er nabestellingen van ringen 2021 plaatsvinden.
 
Ik wens iedereen een fijn en succesvol weekend!

 

Ben Geerink
Voorzitter NPO

 
 

Inhoudsopgave
 

 

NPO BESTUUR

Bestellen vaste voetringen 2022
 

Zoals eerder aangekondigd moeten de vaste voetringen 2022 in de maand juli besteld worden om er zeker van te zijn dat de ringen tijdig geleverd worden. Volgende week zullen wij de ringenadministrateurs per mail informeren over de bestelprocedure en de prijzen van de diverse soorten vaste voetringen. Zeker is dat de vaste voetringprijs met € 0,10 verhoogd wordt, de prijs komt hiermee op € 0,60 per ring. Daarnaast wordt bij elke bestelling boven de 100 stuks een opslag berekend van € 0,50 per ring. Dit geldt ook als er meerdere soorten ringen besteld worden en het totaal van de bestelde ringen komt boven de 100 stuks uit.

Een rekenvoorbeeld:
Iemand bestelt 80 vaste voetringen en 60 fondclubringen. De totale opslag voor dit lid wordt dan: 140-/- 100 = 40 X € 0,50 = € 20,00.

In tegenstelling tot voorgaande jaren kunnen de vaste voetringen en chipringen niet samen besteld worden. De vaste voetringen kunnen door de ringenadministrateurs van de vereniging worden besteld in de periode van 15 tot en met 25 juli 2021. U kunt nu vast starten met inventariseren. De bestellingen dienen uiterlijk op 25 juli bij ons binnen zijn omdat wij tijdig de definitieve bestelling moeten doorgeven aan de leverancier. In september zal er gelegenheid geboden worden om de chipringen voor 2022 te bestellen. De betaling van de vaste voetringen en de chipringen voor 2022 vindt in november plaats via automatische incasso.

Nabestellingen vaste voetringen en chipringen 2021
Let op: in de periode van 15 juli tot en met 25 juli kunnen er geen nabestellingen vaste voetringen en chipringen van 2021 worden gedaan. Mocht u deze nog nodig hebben, bestel deze dan vóór 15 juli. 

Terug naar inhoudsopgave

 

Poll op pauze

Komende periode even geen wekelijkse poll, we richten ons op het vliegseizoen én gaan de informatie die we hebben opgehaald met de polls doornemen om te zien hoe we dit kunnen benutten voor de (door)ontwikkeling van onze sport en beleid.
 

 


WEDSTRIJDEN

Het weer voor zaterdag 3 juli 2021

 

Weersituatie zaterdag 3 juli: voor de jonge duivenvluchten een zwakke veranderlijke, later zuidelijke wind. Van het zuidwesten uit toenemende bewolking waarbij het rond en ten zuiden van de lijn Londen-Parijs al zwaar bewolkt weer is. Wolkenbasis voldoende hoog (3km of hoger). Temperaturen rond 16-19 graden. Tot ca 09.00 uur is er sprake van een beperkte hoeveelheid warmte rond 300 meter hoogte wat de duivenvluchten licht kan verstoren. Deze zwakt snel af en bij voldoende blauw in de lucht kan tussen 9-10 uur veelal gelost worden. Uitzondering hierop de meest noordelijk gelegen afdeling waar de kans op miste en/of lage bewolking tot halverwege de ochtend aanwezig kan blijven.

Overige vluchten zwakke veranderlijke wind, met een zuidelijke voorkeursrichting. Bewolking van een aanvankelijk inactieve frontale zone trekt in de nanacht Frankrijk binnen, maar lost deels op. In de loop van de ochtend ontstaan vanuit het westen van Frankrijk in de relatief warme lucht enkele buien, welke in de middag vergezeld kunnen gaan van een klap onweer. De verwachting is dat bij een vroege lossing vanuit Issoudun de duiven hiervan de minste hinder ondervinden.

Terug naar inhoudsopgave

 


WEDSTRIJDEN

Grand Prix - Vooruitblik Issoudun en rondom Parijs

In het Spoor uitgebreid aandacht voor de Nationale Concoursen. Recent aandacht voor de Grand Prix Issoudun op 3 juli en de Grand Prix rondom Parijs op 10 juli aanstaande. Via onderstaande button delen we graag het complete artikel. 

Voorbeschouwing Grand Prix Issoudun 3 juli 2021
Voorbeschouwing Grand Prix rondom Parijs 10 juli 2021
 

NPO BESTUUR

Winnaars Sectorale Marathonvluchten Bordeaux en Perigueux 

 

Het NPO Bestuur is langs geweest bij drie van de winnaars om hen te feliciteren en een bloemetje te overhandigen. Nogmaals gefeliciteerd met deze mooie prestaties namens het NPO Bestuur!

 

Sector 1 Bordeaux: Roland Kop                   Sector 3 Perigueux: van Deutekom 

                                
                                Sector 4 Perigueux: L. WilpstraIn verband met persoonlijke omstandigheden is er geen foto van A.H.M. Pot (winnaar Sector 2 Bordeaux) beschikbaar.

                                                                                                                                        Terug naar inhoudsopgave

Uitslagen Sectorale marathonvluchten Perigueux en Bordeaux
 

NPO BESTUUR

Eerste NPO Pluim uitgereikt


Twee weten meer dan één... een bekend spreekwoord dat ook in onze mooie sport al vaak bewezen is. Als NPO Bestuur stimuleren we graag alle liefhebbers om goede ideeën met ons te delen en zo samen de sport te verbeteren en/of leuker te maken. Daarom is er de NPO Pluim!

Wat is de NPO Pluim?
Goede ideeën zijn waardevol en kunnen onze sport leuker en aantrekkelijker maken of versterken. Van klein tot groot, we horen jullie ideeën graag en daarom initiëren we de digitale NPO Ideeënbox. Alle ideeën en initiatieven die duivensport mooier maken op gebied van wedstrijden, dierenwelzijn, samenwerking, ontwikkelingen, bijeenkomsten, contacten zijn welkom. 

De eerste NPO Pluim voor Gerard van den Boogaard
Gerard kwam met het volgende idee: "We moeten zorgen dat de duivensport lokaal bekend gaat worden, nu worden we niet gezien. Plaatselijk hebben we weekbladen en het zou mooi zijn als we de duivensport hierin promoten door een duidelijke tekst (verhaal over onze sport) aangeleverd door het NPO zodat ook overal hetzelfde verhaal wordt vermeld in een weekblad, Deze verhalen kunnen door de verenigingen aangeleverd worden aan de redacties van de weekbladen." 


Reactie vanuit het bestuur:
Gert van den Boogaard is de winnaar van de eerste Pluim van de NPO. Een mooi idee, nu het zo mooi op dit moment binnenkomt kunnen wij het idee gebruiken door onze filmpjes van de Grand Prix winnaars bij te voegen. Tekst is er ook genoeg. Wij sturen het naar alle verenigingen die er een lokaal kleurtje aan kunnen geven, dus ook nieuws van de plaatselijke vereniging. Twee vliegen in een klap. Dank Gert van den Boogaard!

Een bijdrage voor het goede doel 
Naast de eervolle vermelding én verbetering van de sport, levert het winnende idee een bijdrage van € 100 op voor KiKa. Een keer per jaar wordt een cheque overhandigd aan het goede doel. 

Terug naar inhoudsopgave

 

NPO BUREAU

Antwoord op veelgestelde vragen


Wekelijks komen er vele vragen binnen bij de medewerkers op het NPO Bureau. We delen een aantal veelgestelde vragen via ODH, want wellicht leven deze vragen bij meer van de lezers/liefhebbers. Ook op de website is een speciale pagina met veelgestelde vragen en uiteraard een antwoord op de vraag. Via de button onder dit bericht komt u direct op de webpagina.

Ik krijg een melding van een opgevangen duif, maar de duif is niet meer van mij. Wat nu?
Zolang een duif op uw naam staat, blijft u verantwoordelijk voor de duif. U dient dan voor een oplossing te zorgen en mag de melder niet laten zitten met de duif. Haal de duif op, laat hem ophalen of geef de gegevens door van een vereniging of liefhebber uit de buurt van de melder. Deze gegevens kunnen ook bij ons opgevraagd worden.

Ik wil chipringen nabestellen. Zijn er genoeg chipringen op voorraad?
De chipringen zijn voldoende op voorraad. Op de Mega-ringen na, deze zijn eind juli weer leverbaar.

Ik ben ringenadministrateur. Wanneer kan ik de vaste voetringen voor 2022 bestellen?
In juli, dus aankomende maand, kunnen de vaste voetringen voor het nieuwe jaar worden besteld. Zodra bekend is wanneer de bestellijn open gaat, maken wij dit kenbaar aan de ringenadministrateurs van de verenigingen. Ook op onze site en in de nieuwsbrief wordt dit vermeld. De ringenadministrateurs kunnen nu reeds inventariseren hoeveel ringen de leden nodig hebben.
 
Kunnen er nog ringen van 2021 worden nabesteld?
Ja, nabestellingen kunnen nog gewoon worden gedaan.
 
De combinatie is opgeheven, maar er staan nog duiven op dit lidnummer. Hoe krijg ik ze op mijn naam?
U kunt met de eigendomsbewijzen naar de overschrijvingsfunctionaris van uw vereniging gaan. Hij of zij kan ze op uw naam overschrijven. Eventueel kunnen beide leden van deze combinatie een mail sturen naar de NPO waarin men aangeeft welke ringen op wiens naam overgeschreven dienen te worden: info@duivensportbond.nl

Terug naar inhoudsopgave

Antwoord op veelgestelde vragen
 

WEDSTRIJDEN

Kalender NPO Grand Prix 

 


WEDSTRIJDEN

Actueel overzicht van vluchtdata en -tijden


Kijk voor het actuele overzicht van de data en vluchttijden van de geplande wedstrijden op de website van de NPO. Per afdeling is te zien welke vluchten gepland staan. Zodra de lossingstijd bekend is, wordt deze vermeld. 

Terug naar inhoudsopgave

Wie lost waar
 Voorbeschouwing ZLU Barcelona

De vlucht Barcelona staat voor vrijdag 9 juli op het programma. De ZLU heeft een uitgebreide voorbeschouwing opgesteld. Via onderstaande button kunt u het uitgebreide document van de voorbeschouwing lezen. 
   
                                                                                                                                       Terug naar inhoudsopgave

Voorbeschouwing ZLU
 

Geen Op (de) Hoogte ontvangen. Wat nu?


Bent u geabonneerd op Op (de) Hoogte en ontvangt u deze ineens niet meer? Controleert u dan alstublieft eerst of ODH wellicht in de spam-box staat.

Vindt u ODH niet in de spambox (map ongewenste mail)? Stuur een mail naar info@duivensportbond.nl en geef aan op welk mailadres u ODH normaal gesproken ontvangt en sinds wanneer dit niet meer het geval is. We controleren dan of alles juist in het systeem staat. 

Het gebeurt soms dat abonnees zich per ongeluk afmelden of dat er een technisch probleem ontstaat waardoor ODH niet meer verstuurd wordt. Na uw melding controleren we de instellingen en passen deze waar nodig aan, zodat u ODH weer wekelijks ontvangt. 

Terug naar inhoudsopgave

 
Neerlands Postduiven Orgaan
 

NPO BESTUUR
In the spotlight 


In ODH bieden we graag ruimte aan verenigingen en afdelingen om leuke verhalen, bijzondere initiatieven of spannende wedstrijdverslagen met de lezers van ODH te delen. Hierbij willen we iedereen de kans geven zijn/haar bericht onder de aandacht te brengen. 

Artikelen kunnen (voorzien van foto's die rechtenvrij gebruikt mogen worden) ingestuurd worden naar info@duivensportbond.nl. De redactie bekijkt per week welke artikelen geplaatst kunnen worden. We streven hierbij naar diversiteit om zoveel mogelijk verenigingen/afdelingen het podium te kunnen geven. 

 

 

DUPLICAAT AANVRAGEN

Aangevraagde duplicaten tot en met 1 juli 2021

 

Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd. 
 

Overzicht aangevraagde duplicaten
 

AGENDA

Activiteiten in het land 

In verband met het coronavirus verzoekt NPO de afdelingen en verenigingen om de richtlijnen van het RIVM te volgen. Op de website publiceren we normaal gesproken activiteiten en vergaderingen van verenigingen/afdelingen wanneer die worden aangeleverd via info@duivensportbond.nl.

Op dit moment zijn er geen activiteiten gepland vanwege corona.

 

NPO BUREAU

Adverteren in Op (de) Hoogte 

Wekelijks verschijnt Op (de) Hoogte (ODH), de digitale nieuwsbrief van de NPO. Vrijdag einde dag wordt ODH verstuurd naar bijna 8.500 abonnees. Het is mogelijk om in ODH advertenties te plaatsen in de vorm van een banner. 

Een banner is een afbeelding met daarachter een hyperlink. Door op een banner te klikken, wordt een pagina geopend waar meer informatie over het geadverteerde te vinden is. Met een banner wordt de aandacht van de bezoeker getrokken. De banners in Op (de) Hoogte worden geplaatst tussen de artikelen in. Een banner in ODH is 800 pixels breed, de hoogte kan variëren van 190 tot 250 pixels.

Prijzen

  • 1 week: € 150,00
  • 3 weken: € 400,00
  • 6 weken: € 750,00

Interesse?
Stuur een kwalitatief goede (goed leesbare) afbeelding - die voldoet aan de eisen - per mail naar info@duivensportbond.nl. Geef aan:

  • welke link gekoppeld moet worden aan de banner
  • hoe vaak de banner geplaatst mag worden
  • op welke data de banner geplaatst moet worden 

Meer weten? Klik op onderstaande button.

Adverteren in Op (de) Hoogte