Wim Weerink – Wierden

 De 51-jarige Wim Weerink uit Wierden is van beroep Evenementen cateraar.
Deze ondernemer in hart en nieren is oprichter en eigenaar van een geweldig bedrijf dat ‘food en drinks’ op
 festivals, evenementen, bedrijfsfeesten, openingen etc, verzorgd.

Wim Weerink uit Wierden is een marathon speler die vaak in de top van de uitslag te vinden is. In 2016 werd hij met zeer constante prestaties Marathon kampioen van Afdeling 9 Oost Nederland. Wat hem toen niet lukte was een 1e prijs winnen. Maar dat heeft hij in 2017 ruimschoots goedgemaakt, door direct op de eerste marathonvlucht van het seizoen vanuit Limoges toe te slaan en tegen 1.269 duiven (hij had tevens de snelste van het gehele concours tegen 3.455 duiven) de eerste prijs te winnen. Een geweldige prestatie.

Wim is in de duivensport terecht gekomen via zijn opa en zijn neef Hennie Scholten. De eerste fondduiven kwamen van Jelle Jellema, toen nog woonachtig in Steggerda, en Vertelman en zn uit Hoogkarspel. Wim heeft de beschikking over een prachtig 10 meter lang vlieghok, waar 95 vliegduiven huizen en hij beschikt over een kweekhok met 15 koppels.

De huidige stam is opgebouwd uit de volgende rassen: rechtstreekse Jellema duiven en tevens Jellema duiven via Jan Morsink en Jan Grootonk. De Jellema duiven komen uit de lijnen: ZOON ZWART GOUD, ZOON & DOCHTER ORION, INTEELT ZWART GOUD, volle zus van EVI, INTEELT SAFFIER, HAVIOK, JACKI. Daarnaast heeft Wim ook rechtstreekse duiven van Vertelman, Winkens-Itteren, Hein van Gurp, G. Veerman, J. van Schaijk (Gebroeders Jacobs) uit Nes a/d Amstel en Wout van den Hoek uit Putten. Maar het staat buiten kijf dat de Jelle Jellema duiven
 een hele belangrijke stempel op de duivenkolonie van Wim Weerink drukken. 

Een paar van Wim’s mooiste kampioenschappen van de afgelopen jaren:

1e onaangewezen provinciaal marathon kampioen afdeling 9 Oost Nederland

1e en 5e Provinciale asduif marathon

4e aangewezen provinciaal marathon kampioen afdeling 9 Oost Nederland

1e aangewezen VNCC

1e en 3e asduif fond VNCC

4e onaangewezen kampioen VNCC

1e kampioen generaal fond oude duiven VNCC 

Wim Weerink is op iedere fondvlucht een van de uitgesproken kanshebbers,
want hij behoort tot de absolute top in zijn regio en in de provincie, afdeling 9 Oost Nederland van de NPO en de sector 3 Nationaal.